Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πως να αποφύγεις την άσχημη διάθεση



Όσο χαρούμενος άνθρωπος και να είσαι, δεν έχεις ανοσία στα αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμός, λύπη, εκνευρισμός και με όσα ακόμη συνδυάζονται με την κακή διάθεση. Το να γνωρίζεις λοιπόν τους τρόπους με τους οποίους θα αποφύγεις την άσχημη διάθεση, είναι κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο. Εμείς σου έχουμε τουλάχιστον έξι.


Να είσαι ευγνώμων

Το μυστικό για να παραμένεις θετική είναι να περνάς χρόνο σκεπτόμενη όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων. Όταν καταλάβεις ότι αρχίζεις να αναστατώνεσαι ή να θυμώνεις, είναι καλό να αρχίζεις να τα φέρνεις και πάλι στο μυαλό σου. Τέλος, καλό είναι να αρχίζεις να παρατηρείς τα θετικά του εαυτού σου, πριν αρχίσεις να είσαι ευγνώμων για τον κόσμο γενικότερα. Πιο εύκολο!

Να είσαι αισιόδοξη

Όταν δεν έχεις καλή διάθεση, αρχίζεις να βλέπεις τα πάντα αρνητικά. Αν όμως αποφασίσεις να λουστείς με αισιοδοξία, τότε θα δεις ότι θα αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο η γενικότερη εικόνα γύρω σου. Η αισιοδοξία μπορεί να σε βοηθήσει επίσης να σταματήσεις την κακή συνήθεια να παραπονιέσαι συνεχώς για ό,τι πάει στραβά γύρω σου.

Μην σκέφτεσαι υπερβολικά μία κατάσταση

Μερικές φορές αρκεί να σκεφτείς γιατί έχεις άσχημη διάθεση για να καταλήξεις ότι η υπερβολική σκέψη και ανάλυση για κάτι, σου δημιουργεί σύγχυση. Όταν το μυαλό είναι υπερδραστήριο, είναι ικανό να ξυπνά συναισθήματα και σκέψεις που δεν υπήρχαν πριν ή θεωρούνται αποκύημα της φαντασίας.

Μάθε πώς να χειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις

Αρκετά συχνά καταλήγεις να έχεις κακή διάθεση γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς μία κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζεις κάτι άγνωστο, είναι πιθανό να αγχωθείς και το στρες είναι ικανό για να χαλάσει τη διάθεσή σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σου, ώστε να μην μπαίνει εμπόδιο στην καλή σου διάθεση.

Δέξου το γεγονός ότι πρέπει να ξεχάσεις και να συγχωρήσεις

Η συγχώρεση είναι μία από τις μεγαλύτερες αρετές και δείχνει πραγματικά ότι γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Αν και δεν αξιολογούνται όλες οι καταστάσεις το ίδιο, είναι σημαντικό να μπορείς να συγχωρείς και να ξεχνάς, γιατί μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις και να μην αναμοχλεύεις παλιές καταστάσεις και γεγονότα.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η φροντίδα του εαυτού σου παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή σου διάθεση. Είναι εκπληκτικό το πόσο μπορεί η άσκηση να βελτιώσει τη νοητική σου κατάσταση, καθώς απελευθερώνονται χημικά, κατά τη διάρκειά της, υπεύθυνα για την καλή σου διάθεση. Τα κιλά είναι ένα ακόμη σημαντικό θέμα όταν μιλάμε για τη φροντίδα του εαυτού μας. Όσο περισσότερο αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο πιο χαρούμενη θα είσαι.



Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη




Ημερομηνία δημοσίευσης : 22 Απρ 2014



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: