Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ενα Σεζάρ για την Αντέλ!



...Και κανένα για την ερωμένη του Γάλλου προέδρου Ολάντ - Θριάμβευσε το one man show του Γκιγιόμ Γκαγιέν, ξεχωριστές στιγμές οι βραβεύσεις της Σκάρλετ Γιόχανσον και του Πολάνσκι


Αν και μια καθαρά αντρική δημιουργία (το one man show του Γκιγιόμ Γκαγιέν «Les Garçons Et Guillaume, A Table») κυριάρχησε στην απονομή των βραβείων Σεζάρ 2014, μεγάλες πρωταγωνίστριες της βραδιάς ήταν τρεις γυναικείες παρουσίες. Οι δύο (Σκάρλετ Γιόχανσον, Αντέλ Εξαρχόπουλος) βραβεύτηκαν, η τρίτη (Ζυλί Γκαγιέ) ήταν απλώς στο κοινό -έφτανε.

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η απονομή των βραβείων Σεζάρ 2014 εξελίχθηκε σε μια μεγάλη βραδιά για τον Γκιγιόμ Γκαγιέν και την ταινία του «Les Garçons Et Guillaume, A Table!». Η κωμωδία – τυπικό δείγμα γαλλικού σινεμά, που έφτασε στη βραδιά με 10 υποψηφιότητες, πήρε τελικά πέντε, αλλά σημαντικά βραβεία: της καλύτερης ταινίας, καλύτερης πρώτης εμφάνισης, καλύτερου ηθοποιού, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό one man show, που έχει τις ρίζες του στην παραδοσιακή γαλλική κωμωδία -και δεν έχει καν εταιρία διανομής τις ΗΠΑ.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς ανήκει το γεγονός ότι «Η ζωή της Αντέλ», αν και θεωρούνταν στα φαβορί, αποχώρησε με σχεδόν άδεια χέρια, αποσπώντας μόνο ένα βραβείο. Αυτή που είχε κάθε λόγο να φύγει χαρούμενη από την τελετή ήταν η Ελληνογαλλίδα Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία κέρδισε το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης με την ξεχωριστή εμφάνισή της σε μια ταινία που είχε εντυπωσιάσει στις Κάννες.

Το γαλλικό σινεμά, αν και σνόμπαρε ελαφρώς τη "Ζωή της Αντέλ", δεν αδιαφόρησε για την πρωταγωνίστρια -το αντίθετο. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η νεαρή Αντέλ ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη της ταινίας Αμπντελατίφ Κεσίς αλλά και τη συμπρωταγωνίστρια της, Λεά Σεϊντού, «...που ήταν για μένα, η πιο όμορφη ιστορία αγάπης... σε ταινία». H Σεϊντού ήταν υποψήφια στον πρώτο γυναικείο ρόλο, αλλά έχασε το βραβείο από την πρωταγωνίστρια του «9 mois ferme», Σαντρίν Κιμπερλέν.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς και η συγκινητική βράβευση του Ρομάν Πολάνσκι στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας, για το «Venus in film». «Πραγματικά αυτό δεν το περίμενα» τόνισε στον ευχαριστήριο λόγο του.

Στα χαϊλαϊτς μιας εκδήλωσης, που συγκέντρωσε κορυφαία ονόματα όχι μόνο του ευρωπαϊκού, αλλά και του αμερικανικού κινηματογράφου, περιλαμβάνεται βεβαίως και η στιγμή που ο Κουέντιν Ταραντίνο απένειμε τιμητικό Σεζάρ στη Σκάρλετ Γιόχανσον, λέγοντάς της ότι από όσα βραβεία κι αν της δώσουν «...κανένα δεν θα είναι πιο σημαντικό από μια διάκριση από το γαλλικό σινεμά».

Συμπλήρωσε επίσης πως πολύ θα ήθελε να την ψηφίσει στα Οσκαρ (για την εμφάνισή της στο «Her» του Σπάικ Τζόουνζ), «...αλλά μου έκλεψαν αυτή την ικανοποίηση οπότε είναι διπλή η χαρά μου που σου δίνω αυτό το βραβείο στη Γαλλία».

Η Γιόχανσον, ευχαρίστησε τη Γαλλία και την πόλη του Παρισιού για τον τρόπο με τον οποίο την αγκάλιασαν: «Ευχαριστώ που μου δώσατε πολιτιστικό καταφύγιο».

Μεγάλες υποψηφιότητες των Οσκαρ, όπως η ταινία «Gravity», έμειναν χωρίς βραβείο στα Σεζάρ -στην κατηγορία της ξενόγλωσσης το «Gravity» έχασε από το «The Broken Circle Breakdown».

Ο πολιτισμός και το γαλλικό σινεμά ήταν το τιμώμενο στοιχείο μιας βραδιάς που δημιουργήθηκε για να το αποθεώσει, ωστόσο το ενδιαφέρον όπως και οι κάμερες σε όλη τη διάρκεια της τρίωρης απονομής ήταν εστιασμένες στην ερωμένη του Γάλλου προέδρου, Ζυλί Γκαγιέ, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τότε που δημοσιοποιήθηκε το ειδύλλιο. Η Γκαγιέ ήταν υποψήφια στην κατηγορία του β' γυναικείου ρόλου (όπως και η πεθερά του Σαρκοζί), όμως το βραβείο πήγε στην Αντέλ Χενέλ για το «Susanne».




Ημερομηνία δημοσίευσης : 1 Μαρ 2014
  Πηγή




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: