Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Καραμελωμένες σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού



Σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκάκι συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τα πορτοκάλια και τη σοκολάτα.


Υλικά

για το καραμέλωμα:

4 πορτοκάλια
300 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό

για την επικάλυψη:

100 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια. Τα βουτάμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα αφήνουμε για 1 ώρα ή και παραπάνω, να ξεπικρίσουν. Χύνουμε το νερό και κόβοιυμε τα πορτοκάλια σε όσο το δυνατόν πιο ισόπαχες φετούλες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν και τις χοντρές ίνες γιατί πικρίζουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Όταν γίνει το σιρόπι, βουτάμε με προσοχή τα πορτοκάλια. Τα ανακατεύουμε μια γύρα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στο ζουμί για 15′. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τα πορτοκάλια στο σιρόπι, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους. Επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία ζέσταμα-κρύωμα άλλη 1 με 2 φορές, μέχρι να κρυσταλλώσουν καλά τα πορτοκάλια με το σιρόπι και να γυαλίζουν!

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα μέχρι να στεγνώσουν. Αφού στάξει το πολύ σιρόπι και σταθεροποιηθούν, μεταφέρουμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 100°C για 45′-55′, μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά κι άμεσα βουτάμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια μέχρι τη μέση. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε για μερικές ώρες να κρυώσουν καλά.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 9 Μαρ 2014
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: