Κλείνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία, το εστιατόριο που επινόησε το τιραμισού, ένα από τα πιο διάσημα γλυκά στον κόσμο.
Το οικογενειακό εστιατόριο Le Beccherie στο Τρεβίζο, της βόρειας Ιταλίας, που άνοιξε τις πόρτες του το 1939, θα δεχτεί τις τελευταίες παραγγελίες του στις 30 Μαρτίου, ανέφερε την Πέμπτη η Corriere della Sera.
Στη δεκαετία του 1970, οι πρώην ιδιοκτήτες Άντα και Άλντο Καμπεόλ και ο σεφ ζαχαροπλαστικής Ρομπέρτο Λίνγκουα Ότι, επινόησαν ένα από τα πιο διάσημα εξαγώγιμα προϊόντα της Ιταλίας, το τιραμισού.
Η κυριολεκτική μετάφραση της λέξης, σημαίνει «σήκωσέ με» και πρόκειται για ένα κρεμώδες επιδόρπιο που αποτελείται από στρώσεις σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και κρέμα με αυγά, ζάχαρη και τυρί μασκαρπόνε αρωματισμένο με κακάο.
Παρά τη διεθνή επιτυχία του γλυκού, η επιχείρηση καλείται τώρα να κλείσει. Ο Κάρλο Καμπεόλ, σημερινός ιδιοκτήτης του Le Beccherie και γιος του εφευρέτη του γλυκού, κατηγορεί την οικονομική κρίση για το κλείσιμο.
«Υπήρξε μια μείωση του αριθμού των πελατών» δήλωσε στην Corriere della Sera. «Δεν έρχονται πλέον πολιτικοί, επιχειρηματίες ή απλός κόσμος». Οι άνθρωποι αντί να πηγαίνουν για φαγητό στα εστιατόρια, επιλέγουν να πηγαίνουν σε μπαρ, όπως παραπονέθηκε.
Σχολιάζοντας το κλείσιμο του εστιατορίου, ο προεδρος του Βενέτο, Λούκα Ζάια, δήλωσε: «Είναι μια είδηση που δεν ήθελα ποτέ μου να ακούσω. Σηματοδοτεί το τέλος, δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας του Τρεβίζο, αλλά το κλείσιμο μιας σελίδας στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό».
Ημερομηνία δημοσίευσης : 3 Μαρ 2014
Πηγή
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
Πηγή
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: