Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Καθιστική ζωή Vs Υγείας: Μόνο το γυμναστήριο δεν φτάνει


Καθιστική ζωή Vs Υγείας: Μόνο το γυμναστήριο δεν φτάνει

Οι μεσήλικες γυναίκες που ξοδεύουν πολύ χρόνο καθημερινά στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κάποιου προβλήματος υγείας, ανεξάρτητα με το αν γυμνάζονται παράλληλα ή όχι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.


Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες άνω των 45 ετών δεν κάνουν τίποτα για περισσότερο από 11 ώρες την ημέρα έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, διατρέχουν 27% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο ενώ έχουν κατά 1/5 περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο. Η ερευνητική ομάδα των ΗΠΑ δήλωσε ακόμα ότι τα ευρήματά της μελέτης τους έδειξαν ότι, ακόμη και οι γυναίκες που ασκούνται, βρίσκονται είναι σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η τακτική άσκηση δεν αντισταθμίζει τις βλαβερές επιπτώσεις της πολύωρης καθιστικής ζωής στην υγεία μας, ειδικά στην υγεία της καρδιάς.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Preventive Medicine , εξέτασε 93.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 ετών. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν μυϊκή μάζα από την ηλικία των 35ετών, μια αλλαγή που επιταχύνει την εμμηνόπαυση.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Σέγουιν εξήγησε ότι μία γυναίκα που περνά πάρα πολύ χρόνο με το να κάθεται σε ένα γραφείο ή βλέποντας τηλεόραση, δυσκολεύεται να ανακτήσει τη σωματική δύναμη που έχει χάσει.

Η τακτική άσκηση, ειδικά τα βάρη και άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, βοηθούν στην αντιστάθμιση της απώλειας της μυϊκής μάζας αλλά η έρευνα έδειξε ότι χρειάζεται καθημερινή φυσική δραστηριότητα για να διατηρήσουμε μια καλή υγεία.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 19 Ιαν 2014
 Πηγή




  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: