Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Προκλητική η Χ.Α.: Ηθικός αυτουργός ο Σαμαράς


Προκλητικοί εμφανίζονται για ακόμα μία φορά οι χρυσαυγίτες, καθώς με ανακοίνωση του κόμματος χαρακτηρίζουν ως "ηθικό αυτουργό" της διπλής δολοφονίας του Ν. Ηρακλείου τον Αντώνη Σαμαρά.


Η ανακοίνωση σημειώνει: "Ο Σαμαράς είναι ηθικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, καθώς αποκαλούσε εγκληματίες τους δύο αθώους Έλληνες και απειλούσε δημόσια ότι θα τους συντρίψει και θα τους λιώσει. Δεν είναι ένοχος μόνο γι' αυτό το έγκλημα, είναι εξίσου ένοχος για την καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας στους ξένους τοκογλύφους".

Η τακτική της Χ.Α. μετά την αποτρόπαιη δολοφονία των δύο αθώων νέων είναι χαρακτηριστική.

Αξιοποιεί το γεγονός προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση και μέσω του συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος να οδηγήσει τον κόσμο στη... λήθη για την πρότερη δράση της.

Το παραπάνω γίνεται σαφές από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει ρίξει τους τόνους, καταδικάζει τη βία, αρνείται τις ιδεολογικές του καταβολές και γενικώς παρουσιάζει μία εικόνα που δεν έχει μεγάλη σχέση με τα όσα έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Ενισχυτική του επιχειρήματος είναι η συνέντευξη του -τη Δευτέρα- στο Star:


Ενίοτε δε οι προθέσεις και οι αντιλήψεις της Χ.Α. γίνονται σαφείς από δηλώσεις που... ξεφεύγουν της (νέας) γραμμής και θυμίζουν το αποκρουστικό πρόσωπο του ακροδεξιού κόμματος.

Τη Δευτέρα, ο υπόδικος βουλευτής, Νίκος Μίχος, -κατά τη διάρκεια εκδήλωση μνήμης του κόμματος- για τα δύο νεαρά θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, εμφανίστηκε εξαιρετικά προκλητικός, πλην διαφωτιστικός.

Σε ένα κρεσέντο πρόκλησης, ανέφερε ότι "η Δημοκρατία έφερε δύο νεκρά αδέλφια μας, τα οποία άνανδρα δολοφονήθηκαν".

Με αυτή τη δήλωση, ο κ. Μίχος άνοιξε ρωγμές στην εικόνα "καλού παιδιού" που φιλοτεχνεί εντέχνως το τελευταίο διάστημα η Χ.Α. και (υπεν)θύμισε τις παλαιές πρακτικές και προκλήσεις της.

Ίσως η συγκινησιακή φόρτιση τον οδήγησε σε μία επιφοίτηση ειλικρίνειας (από μέρους του), δείχνοντας ξεκάθαρα το πως αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις οι χρυσαυγίτες, ποια εικόνα έχουν στο μυαλό τους και τι υποστηρίζουν.

Στο μυαλό του Μίχου η Δημοκρατία είναι το αντίπαλο δέος. Ποιου όμως; Προφανώς του φασισμού σε αυτή την περίπτωση, καθώς αυτή είναι -μεταξύ άλλων- η κατηγορία που αποδίδεται στη Χ.Α. (ότι είναι νεοναζί, φασίστες, κ.λπ).

Δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά της Λιάνας Κανέλλη, δηλώνοντας: "Πριν από λίγο καιρό είχε ακουστεί από δημοκρατικές δυνάμεις το σύνθημα "Από το Πέραμα ως το Κερατσίνι κανείς φασίστας δεν θα μείνει". Δεν ξέρω αν τώρα η κυρία Λιάνα Κανέλλη παίρνει την ευθύνη".

Ο υπόδικος βουλευτής, είτε έχοντας κάνει γλωσσικό ατόπημα είτε όχι, με αυτές τις δηλώσεις απλώς παραδέχεται ότι η Χ.Α. είναι φασιστική και ως εχθρό της έχει τη Δημοκρατία.

Διότι, όπως και να το κάνουμε, ό,τι κι αν υποστηρίζουν τα "μεγάλα κεφάλια" της Χ.Α., τους δύο άτυχους νέους δεν τους δολοφόνησε καμία Δημοκρατία. Τρομοκράτες είναι οι δράστες και προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα τους.

Οι δηλώσεις Μίχου έχουν αν μη τι άλλο θετικό αντίκτυπο: Θύμισαν σε όλους το ποια είναι η Χρυσή Αυγή και ότι το αίμα των δύο αθώων θυμάτων δεν ξεπλένει τα πρότερα ανομήματα της.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 6 Νοε 2013

 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: