Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τας κεμπάπ



Το πιάτο με την αραβική ονομασία που έχει γίνει κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, είναι η συνταγή που λατρέψαμε.


Τας κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ. μοσχάρι ή αρνί

4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

150 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

θυμάρι

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό ξηρό κρασί

Χρόνος Προετοιμασίας

1 ώρα

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

4 άτομα

Το Τας Κεμπάπ είναι ένα κλασσικό πιάτο της πολίτικης κουζίνας

Τοποθετούμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε το κρέας να ψηθεί για 4-5 λεπτά ώστε να αποβάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Περιμένουμε 1-2 λεπτά να κάψει και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σοταριστούν όλα τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αλάτι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε τα υγρά τις κατσαρόλας και ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

Μπορούμε να συνοδέψουμε το τας κεμπάπ με πουρέ πατάτες, πουρέ μελιτζάνας, ρύζι ή και τηγανιτές πατάτες.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 8 Οκτ 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: