Σπιτικά, τραγανά τσιπς με απίστευτη γεύση, συνοδευμένα από μια λαχταριστή σος από ροκφόρ. Το μόνο που λείπει είναι η καλή παρέα και μια ταινία στο dvd για να ολοκληρωθεί η τέλεια βραδιά.
Υλικά
1/3 κούπας ροκφόρ σε κομματάκια
1/3 κούπας sour cream χωρίς λιπαρά
2κ.σ. μαγιονέζα light
2κ.σ. αποβουτυρωμένο γάλα
1/4κ.γ. Worcestershire sauce
500γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
ελαιόλαδο
1/2κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και βάλτε μέσα ένα ρηχό ταψάκι, αλειμμένο με λάδι.
2. Αναμείξτε τα πρώτα 5 υλικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε το με διαφάνεια και αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει.
3. Βάλτε τις ροδέλες πατάτας σε απορροφητικό χαρτί και στεγνώστε τις καλά. Έπειτα βγάλτε το ταψί από το φούρνο και απλώστε τις μισές επάνω σε μια μόνο στρώση. Πασπαλίστε με το 1/4κ.γ. αλάτι και ψήστε τα τσιπς για 10 λεπτά. Γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και ψήστε τα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες ροδέλες και το άλλο 1/4κ.γ. αλάτι. Σερβίρετε αμέσως, μαζί με την παγωμένη σος ροκφόρ.
0 σχόλια: