Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γιατί κάποιοι φτάνουν να δώσουν μέχρι και 100$ γι' αυτό το γλυκό



Η ουρά έξω από το ζαχαροπλαστείο του σεφ Ντομινίκ Ανσέλ ξεκινάει να σχηματίζεται γύρω στις 5 το πρωί. Από το Μάιο που λάνσαρε το Cronut ολόκληρη η πόλη έχει πάθει υστερία. Υβρίδιο μεταξύ κρουασάν και ντόνατ (cro+nut) , απατεί έως και 3 μέρες προετοιμασίας, έχει μικρή διάρκεια ζωής στο ράφι, δεν αποθηκεύεται στο ψυγείο και κοστίζει 5 δολάρια". Το κρόνατ πιάνει στη μαύρη αγορά τα $100, κι αυτό γιατί είναι ήδη τεράστιο trend να μπαίνουν τα στελέχη στις εταιρίες κρατώντας το ποθητό γλυκό στο χέρι.


Ο φούρνος ανοίγει στις 8 κάθε πρωί, διαθέτει μόνο 200 κρόνατ κάθε μέρα, ο μέσος όρος αναμονής είναι 2 ώρες, ενώ κάθε πελάτης μπορεί να αγοράσει μόνο 2 κομμάτια ημερησίως. Η (μάλλον κακομαθημένη) ηθοποιός Έμα Ρόμπερτς ταπεινώθηκε σε όλα τα πρωτοσέλιδα όταν προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να παρακάμψει την ουρά. Το κρόνατ κυκλοφορεί σε μία μόνο γεύση ανά μήνα -τον Ιούνιο ήταν διαθέσιμο το Lemon Maple Donut και τον Ιούλιο το Blackberry.

Το ελληνικό περιοδικό Τρόφιμα και Ποτά καταγράφει τις απόπειρες μίμησής του παγκοσμίως " Το Mandarin Oriental Cake Shop στην Τζακάρτα λάνσαρε το Kronut (με Κ αντί για C καθώς ο Άνσελ έχει ήδη πατεντάρει το όνομα), το Acme Hotel Chicago πουλάει "doughssants" (doughnut+croissant) που είναι πολύγωνα αντί για στρογγυλά ενώ από το Δουβλίνο έως την Ιαπωνία
έχουν ήδη εμφανιστεί τα "Zonuts", "Frissants", "Cro-Nuts", "Cronies" και "Dossants".










Ημερομηνία δημοσίευσης : 1 Οκτ 2013
 Πηγή




  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: