Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τηγανόπιτα με ποντιακά φύλλα



Τηγανόπιτα με ποντιακά φύλλα


Υλικά

2 ποντιακά φύλλα πίτας προψημένα (η αραβικές πίτες)
2 αυγά
150γρ φέτα
1 κτσ γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Παίρνετε ένα φύλλο και το βρέχετε καλά κάτω από τη βρύση. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και στρώνετε το φύλλο σπάζοντάς το σε κομμάτια. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε στο χέρι τα αυγά με το γάλα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κόβετε τη φέτα μικρά κομμάτια και την πατάτε με το πιρούνι.

Στρώνετε τη φέτα και έπειτα ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά. Βρέχετε το άλλο φύλλο και το στρώνετε πάνω στη βάση που έχετε φτιάξει σπάζοντάς το.

Ραντίζετε πάλι με ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με ένα καπάκι.

Βάζετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά. Μόλις ξεκινήσει το τηγάνισμα χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και αφήνετε για 5’. Κρατώντας το καπάκι σταθερά, αναποδογυρίζετε το τηγάνι. Ακουμπάτε το τηγάνι στο μάτι και με προσοχή μεταφέρετε στο τηγάνι την πίτα που έχει μείνει στο καπάκι (όπως γυρνάτε την ομελέτα). Σκεπάζετε και αφήνετε για 3’.

Μη ξεγελαστείτε και αφήσετε περισσότερη ώρα την πίτα στο τηγάνι γιατί θα καεί. Πραγματικά ο χρόνος τηγανίσματος που χρειάζεται είναι ελάχιστος! Μπορείτε να τσεκάρετε αν έχει ψηθεί με προσοχή σηκώνοντας λίγο την πίτα με μια ξύλινη σπάτουλα.

Τα φύλλα μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.




Ημερομηνία δημοσίευσης : 11 Σεπ 2013
 Πηγή




  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: