Φαντάσου μια πάστα φλώρα με γέμιση από μικρά κατάμαυρα μούρα (εντάξει, τα blackberry δεν είναι απλά μαύρα μούρα)! Τραγανή ζύμη, απολαυστική γέμιση και με λίγα λόγια το απολαυστικό πρωινό που ετοίμασες ποτέ...
Συστατικά
4 φλιτζάνια blackberries
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη ζύμη: 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. baking powder
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κ.σ. γάλα
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC
2. Ετοίμασε τη ζύμη! Χτύπησε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
3. Παράλληλα ανακάτεψε το baking powder με το αλεύρι και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στο βούτυρο με τη ζάχαρη
4. Ενδιάμεσα συμπλήρωνε σιγά, σιγά το χυμό πορτοκάλι (ίσως χρειαστείς το ειδικό εξάρτημα για ζύμες στο μίξερ)
5. Ζύμωσε καλά και άπλωσε τα 2/3 της ζύμης σε ένα ταψάκι καλύπτωντας και τα τοιχώματα
6. Ανάμειξε 3 1/2 φλιτζάνια blackberries με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Άπλωσε το μείγμα αυτό πάνω από τη ζύμη
7. Σκέπασε την πίτα σου με την υπόλοιπη ζύμη ή εναλλακτικά άνοιξε τη ζύμη που έμεινε σε λωρίδες και σχημάτισε ρόμβους στρώνοντάς τες διαγώνια σε όλη την επιφάνεια του γλυκού
8. Άλειψε την επιφάνεια με το γάλα και πασπάλισε με τη ζάχαρη
9. Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 190oC και συνέχισε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη
0 σχόλια: