Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα - Ρωσία 80 - 71



Τη δεύτερη νίκη της στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας πανηγύρισε η Εθνική. Η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε με άνεση της Ρωσίας 80-71 και έφτασε στο… ρεπό της με το απόλυτο των νικών. Επόμενη αντίπαλος θα είναι η Τουρκία το Σάββατο στις 22.00. Προβληματισμός για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι και αποχώρησε από τον αγώνα.


Η Εθνική μετά από αρκετά άστοχα σουτ στην αρχή προηγήθηκε 8-2, όμως οι Ρώσοι ισοφάρισαν άμεσα σε 8-8, μετά το τάιμ άουτ που πήραν. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 16-16, όμως οι Ρώσοι πέρασαν μπροστά. Με σερί 7-0 και ένα τυχερό τρίποντο στο τέλος από τον Χβοστόφ το σκορ στο 10’ διαμορφώθηκε στο 21-16 υπέρ των Ρώσων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους, αφού η «ζώνη» του Τρινκιέρι είχε σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να σκοράρει 21 πόντους, έναντι 7 της Ρωσίας. Η «αρκούδα» κατάφερε να ξεφύγει με 7 πόντους, 27-20, όμως με επιμέρους σκορ 12-2 η Ελλάδα προηγήθηκε 32-29. Με το τρίποντο του Φώτση το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 41-34.

Στο τρίτο μέρος του αγώνα η Εθνική έδειξε την ανωτερότητά της και συνέχισε να δείχνει το καλό της πρόσωπο. Η διαφορά με καλάθι του Παπανικολάου, που δεν συνοδεύτηκε από εύστοχη βολή, έφτασε στο +19 (58-39). Κάπου εκεί οι διεθνείς χαλάρωσαν και επέτρεψαν στη Ρωσία με σερί 6-0 να μειώσει σε 58-45. Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον Αντρέα Τρινκιέρι να πάρει τάιμ άουτ και να ζητήσει από τους παίκτες να συνεχίσουν να πιέζουν. Έτσι, στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έδειχνε Ελλάδα 62, Ρωσία 47.

Στον επίλογο η Εθνική έφτασε σε σημείο να νιώθει ότι… καθάρισε τη νίκη. Τη χαλαρότητα των διεθνών και την απουσία του Σπανούλη, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι εκμεταλλεύτηκαν οι Ρώσοι, που προσπάθησαν να… κλέψουν το ματς. Το μόνο που κατάφεραν όμως ήταν να μειώσουν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Η Ελλάδα με σωστές επιλογές δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει με το τελικό 80-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71.

Ελλάδα: Σλούκας, Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Φώτσης, Παπανικολάου, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου, Μπράμος, Πρίντεζης.

Ρωσία: Καράσεφ, Σοκόλοφ, Βάλιεφ, Φριτζόν, Βορόνοφ, Κουλάγκιν, Σβεντ, Αντόνοφ, Μόνια, Χβοστόφ, Σαβρασένκο, Πονκρασόφ.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 5 Σεπ 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: