Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Για νου σε φόρμα αφήστε το sudoku, ο οργασμός είναι το κλειδί


Για νου σε φόρμα αφήστε το sudoku, ο οργασμός είναι το κλειδί

Σπαζοκεφαλιές. Γρίφοι. Σουντόκου. Σκάκι. Μπριτζ. Ιδού κάποιοι από τους τρόπους που προτείνουν οι ειδικοί, προκειμένου να διατηρούμε το νου μας σε φόρμα, ευέλικτο και αποδοτικό.


Όμως οι επιστήμονες ανακάλυψαν τελευταία πως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, εξίσου-αν όχι περισσότερο-αποτελεσματικός. Σίγουρα δε, και πιο απολαυστικός. Είναι το σεξ. Ο οργασμός επηρεάζει συνολικά τον εγκέφαλο, σχεδόν σε κάθε σημείο του, ενώ οι πνευματικές ασκήσεις προσφέρουν μεν εξάσκηση, αλλά μόνο σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά κέντρα.

Ο νευροεπιστήμονας Barry Komisaruk, δημοσίευσε για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια, τις πρώτες αποδείξεις για το ποιες περιοχές του εγκεφάλου των γυναικών επηρεάζονται κατά τον οργασμό. Είχε επίσης διατυπώσει την άποψη πως ο οργασμός καταπολεμά αποτελεσματικά και τον πόνο. "Κατά τη διάρκεια του οργασμού, παρατηρείται μια εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Επομένως δε μπορεί παρά να είναι κάτι θετικό. Όλα τα θρεπτικά συστατικά και η οξυγόνωση τροφοδοτούν τον εγκέφαλο στο μέγιστο βαθμό", αναφέρει σχετικά ο επιστήμονας. "Οι πνευματικές ασκήσεις αυξάνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα αλλά μόνο σε σχετικά περιορισμένη έκταση. Ο οργασμός ενεργοποιεί το σύνολο του εγκεφαλικού οργάνου".

Ο 72χρονος καθηγητής Komisaruk, διεξάγει τις έρευνές του στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του New Jersey. Συχνά μετρά τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο των γυναικών, κατά τη διάρκεια του οργασμού, ενώ μελετά τη σεξουαλική διέγερση των γυναικών ήδη από τη δεκαετία του 1960. Αρχικά είχε ξεκινήσει τις μελέτες του σε αρουραίους αλλά το ερευνητικό του ενδιαφέρον μεταπήδησε στις γυναίκες τη δεκαετία του 1980.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, "δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτε για την απόλαυση. Είναι σημαντικό το να μάθουμε πώς ο εγκέφαλος την παράγει. Ποια σημεία του παράγουν τόσο μεγάλη ηδονή και πώς ενδεχομένως θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε κατά κάποιο τρόπο, π.χ. σε περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους, εθισμού ή πόνου."


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: