Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Βγάλτε νοκ άουτ την κυτταρίτιδα με άσκηση & νέες θεραπείες


Έχει... άρωμα γυναίκας, επηρεάζεται από τα οιστρογόνα και δίνει καπιτονέ όψη στο δέρμα. Η κυτταρίτιδα, ο «εχθρός» που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες μας, δεν κάνει διακρίσεις, αλλά επιτίθεται σε κάθε

Έχει... άρωμα γυναίκας, επηρεάζεται από τα οιστρογόνα και δίνει καπιτονέ όψη στο δέρμα. Η κυτταρίτιδα, ο «εχθρός» που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες μας, δεν κάνει διακρίσεις, αλλά επιτίθεται σε κάθε σωματότυπο ανεξαιρέτως. Ωστόσο, είναι πιο έντονη σε ένα κορμί που δεν ασκείται και τρέφεται συστηματικά με πρόχειρο φαγητό και γλυκά. Επίσης εξαφανίζεται δύσκολα, ενώ ο αγώνας εναντίον της πρέπει να είναι διαρκής!


Ισπανοί επιστήμονες παρουσίασαν πριν λίγες μέρες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας στην Αθήνα τη μεσοθεραπεία που ίσως της δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε μερικά χρόνια: με δραστικό συστατικό ένα ένζυμο που προέρχεται από τα λυσοσώματα (οργανίδια που βρίσκονται στα κύτταρά μας) κάνουν ενέσεις στις κοιλότητες που σχηματίζει το δέρμα ώστε να μην τραβιέται προς τα μέσα. Με αυτή την πρακτική μέθοδο ένα έντονο πρόβλημα θα μπορεί να λύνεται μέσα σε τέσσερις συνεδρίες, κάτι που σήμερα θεωρείται ακατόρθωτο.

Την ίδια στιγμή, μια άλλη μέθοδος που δοκιμάζεται στην Αμερική πετυχαίνει ακριβώς το ίδιο μέσα σε δύο (!) συνεδρίες με τη βοήθεια μιας συσκευής (Cabochon). Η βελόνα της εισάγεται στο δέρμα και κόβει τα σημεία που σχηματίζουν τις γουβίτσες της κυτταρίτιδας. «Όλα τα παραπάνω είναι εξέλιξη μιας παλιάς μεθόδου, της υποσκαφής, η οποία όμως ήταν πολύ τραυματική» εξηγεί στο ELLE η δερματολόγος Αργυρή Καπελλάρη. Για την ώρα οι συγκεκριμένες τεχνικές εφαρμόζονται σε ερευνητικό στάδιο. Μέχρι να καθιερωθούν, ποιοι είναι οι τρόποι για να λειάνουμε το δέρμα σε βάθος χρόνου;

Α. Το πρώτο στάδιο
Αν το πρόβλημα είναι ορατό μόνο όταν πιέζετε το δέρμα και είστε όρθιες, ποντάρετε στην ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση για να δείτε άμεση βελτίωση.

1. Η γυμναστική
Η φυσική δραστηριότητα βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών, ενισχύει την αποβολή των τοξινών και την κυκλοφορία του αίματος. Είναι γνωστό ότι η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη σε περιοχές όπου η μικροκυκλοφορία δεν είναι καλή.

Ο personal trainer Σεραφείμ Αντωνάκης προτείνει τις εξής ασκήσεις:
Καθίσματα: Από όρθια θέση με τα πόδια σε έκταση, χαμηλώστε τη λεκάνη σας σαν να προσπαθείτε να καθίσετε. Μείνετε λίγα δευτερόλεπτα και ελάτε στην αρχική θέση. Κάντε 3 σετ των 20 επαναλήψεων τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Aσκήσεις με μπάλα πιλάτες (Fitball): Πιέστε τη στους μηρούς και κυλήστε το σώμα σας πάνω της. Οι κινήσεις αυτές αποσυμφορούν το λεμφικό σύστημα.

Aqua bike: Εκτός από τις ασκήσεις που προτείνει ο ειδικός, αξίζει να αναζητήσετε πισίνες στην Ελλάδα με aqua bike. Το ποδήλατο στο νερό βοηθά να χάσετε πόντους και παράλληλα μειώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Το μυστικό είναι η άνωση του νερού, που δυσκολεύει τις κινήσεις με αποτέλεσμα να καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια και να γυμνάζονται καλύτερα οι μυϊκές ομάδες. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν ιδρώνετε και δεν παρουσιάζετε προβλήματα στις αρθρώσεις (αν έχετε προδιάθεση).

Β. Στο ιατρείο
Συμπληρωματικά με σωστή διατροφή και γυμναστική, οι μέθοδοι αισθητικής ιατρικής δρουν στοχευμένα και είναι πιο εξειδικευμένες, ενώ ενδείκνυνται σε περιπτώσεις πιο έντονης κυτταρίτιδας. Οι γιατροί τη λειαίνουν με συσκευές που συνδυάζουν πολλές τεχνολογίες, ώστε το πολλαπλό χτύπημα που της επιφέρουν να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμα, με την κλινική εξέταση θα καθορίσουν ποια θεραπεία είναι ιδανική για την περίπτωσή σας. Ενδεικτικά:

Οι συνδυασμοί: «Η κυτταρίτιδα είναι ένα φυσιολογικό στοιχείο στο γυναικείο σώμα» τονίζει η δερματολόγος Αργυρή Καπελλάρη και συνεχίζει: «Για να την αντιμετωπίσουμε, απαιτείται χρόνος -τουλάχιστον έξι συνεδρίες- και συνδυαστικές θεραπείες». Ανάλογα με το είδος και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, η δερματολόγος προτείνει μεσοθεραπεία, λέιζερ, ραδιοσυχνότητες και λεμφική αποσυμφόρηση: στο στάδιο 2, που είναι ορατή χωρίς να πιέσουμε το δέρμα, γίνεται μεσοθεραπεία με καφεΐνη και εκχύλισμα αγκινάρας, ενώ, αν υπάρχει οίδημα, χρειάζονται πρώτα κάποιες συνεδρίες με lipomassage ή με αναρρόφηση ή με διοδικό λέιζερ για να κινητοποιηθεί η μικροκυκλοφορία.

Αν πάλι το στάδιο είναι 4 και η γυναίκα πονάει στα προβληματικά σημεία, προηγείται μεσοθεραπεία με υαλουρονιδάση για να σπάσουν οι δοκίδες, δηλαδή τα σημεία που τραβάνε το δέρμα προς τα μέσα. Κάποιες γενικές οδηγίες που προτείνει να ακολουθήσετε είναι να αποφεύγετε να κάθεστε σταυροπόδι γιατί εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος και να μη φοράτε καλτσάκια μέχρι το γόνατο.

Velashape: Ραδιοσυχνότητες, υπέρυθρη ακτινοβολία και αναρρόφηση συνδυάζονται σε αυτή τη μη επεμβατική τεχνική που γίνεται με ειδικούς κυλίνδρους. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, απομονώνονται οι περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα και χαλάρωση και σε αυτές μεταφέρεται η ενέργεια της υπέρυθρης ακτινοβολίας και των ραδιοσυχνοτήτων. Εκείνη μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα αυτά να συρρικνώνονται.

Την ίδια στιγμή οι ραδιοσυχνότητες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης χάρη σε μια εξελιγμένη κεφαλή (Ergodrive). Σύμφωνα με μελέτες που έκανε ο καθηγητής δερματολογίας Μαξ Λαφοντάν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τουλούζης, με τη νέα τεχνολογία η τεχνική lipomassage αντιμετωπίζει σε βάθος τις λιποαποθήκες και η λιπόλυση γίνεται 50% πιο γρήγορα. Επίσης η κεφαλή «γραπώνει» 50% περισσότερους ιστούς, ακόμα και σε δύσκολα σημεία, όπως οι έσω μηροί, γλουτιαία πτυχή κ.λπ. Θα φορέσετε μια ολόσωμη φόρμα και η ειδικός θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διάρκειας 35’ εξειδικευμένο για την κυτταρίτιδα. Επίσης καλό είναι να πίνετε άφθονο νερό για να φύγει το οίδημα, να ασκήστε και να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή. Το κόστος της θεραπείας ποικίλλει και ξεκινά από € 80.


Γ. Στο ινστιτούτο/spa
Λεμφικό μασάζ, περιτυλίξεις, αδυνατιστικά έλαια και θαλασσοθεραπεία αξιοποιούνται στα σύγχρονα κέντρα αισθητικής και στα spa με σκοπό το λείο δέρμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Μασάζ με ασιατικά έλαια: Η ειδικός κάνει μασάζ με τα χέρια της στην προβληματική περιοχή με σκοπό την τόνωση και σύσφιγξη του δέρματος. Χρησιμοποιεί έλαια καμφοράς, τζίντζερ, καθώς και εκείνα από ινδικά βότανα. Ζητήστε το AntiCellulite Targeted Massage έναντι € 45. Asian Spa City Retreats στη Ν. Φιλοθέη, Αθήνα, τηλ.: 210 6850338, Athenaeum InterContinental, τηλ.: 210 9206580, Hyatt Regency Thessaloniki, τηλ.: 2310 401441.

Με φασκόμηλο και δεντρολίβανο: Με έντονες κινήσεις, η θεραπεύτρια επικεντρώνεται σε όλα τα σημεία του σώματος όπου συσσωρεύεται το λίπος. Χρησιμοποιεί λάδι κατά της κυτταρίτιδας που περιέχει εκχύλισμα από φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο και λάδι ελιάς (της Benostan). Επιτυγχάνεται σύσφιγξη, βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Βody Slimming Smart Massage έναντι € 38. Easy Spa, τηλ: 26610 99184, Γουβιά, Κέρκυρα.

Με ατμό και μαλάξεις: Αφού η ειδικός διαπιστώσει μέσα από ένα ειδικό φιλμ ποια είναι τα σημεία με έντονη κυτταρίτιδα, κάνετε ατμόλουτρο (εκτός κι αν υπάρχει κάποια αντένδειξη) και στη συνέχεια ακολουθεί φυτική θεραπεία κυτταρίτιδας με έγχυση ατμού μέσα από θερμές μπάλες βοτάνων. Μέσα σε μια κεφαλή που ακουμπά στο δέρμα σας υπάρχει ένα πουγκί με βότανα, θαλασσινό ακατέργαστο αλάτι και φύκια. Ο ατμός που βγαίνει τα υγροποιεί και το εκχύλισμά τους εφαρμόζεται στο δέρμα και γίνεται μασάζ. Pantai Contour με κόστος
€ 70. Κέντρο αισθητικής Kurland, τηλ.: 210 6828888.

Με φύκια και κισσό: Η ειδικός κάνει ήπιες, αργές κινήσεις με τα χέρια της σε σημεία της λέμφου για 50’ χρησιμοποιώντας έλαια-κλειδιά με λιπολυτική δράση: εκχύλισμα κισσού, φύκια και λεμονόχορτο. Σκοπός είναι η τόνωση της κυκλοφορίας, η αποβολή άχρηστων ουσιών, αλλά και η μείωση του οιδήματος. Το κόστος είναι
€ 65. Πληροφορίες: Galini Wellness Spa, Καμένα Βούρλα, τηλ.: 22350 80501.

Ολιστικό πρόγραμμα 2-6 ημερών: Το πρόγραμμα Silhouette περιλαμβάνει έξι διαφορετικές θεραπείες:
1. Αντικυτταριτιδικό υδρομασάζ: Jets εκτοξεύουν νερό σε προβληματικά σημεία με κυτταρίτιδα. Διάρκεια 20’.
Τονωτικό ντους με πίεση: Μια θεραπεύτρια εκτοξεύει νερό με μεγάλη πίεση από απόσταση 3 μέτρων για 15’.
Αποτοξινωτικό μασάζ με εκτόξευση νερού: H ειδικός κάνει ασκήσεις στο σώμα με υποβρύχιο jet.
Επικάλυψη σώματος με φύκια: Bασίζεται στην εφαρμογή μάσκας με συσφιγκτικές ουσίες και στη συνέχεια απλώνεται θερμοκουβέρτα που τις βοηθά να διεισδύσουν.
Παραμονή σε δύο πισίνες: Διάφορα jets εκτοξεύουν νερό στο σώμα και στη συνέχεια εκτελείτε ασκήσεις με τη βοήθεια γυμναστή.

Μασάζ σύσφιγξης: Γίνεται γρήγορα σε όλο το σώμα για 30’. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε λεμφικό μασάζ με την κεφαλή Cellu M6 της LPG. Η ειδικός θα ασκήσει πιέσεις με μηχανικούς κυλίνδρους στο σώμα για να αποσυμφορήσει την περιοχή και να βελτιωθεί η κυκλοφορία. Το κόστος όλων των παραπάνω ξεκινά από
€ 296 για δύο μέρες. Από την άλλη έχετε την επιλογή να κάνετε Cellu M6 με κόστος που ξεκινά από € 59/συνεδρία τοπικά και € 82 για όλο το σώμα.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: