Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Καζάν ντιμπί


kazan-ntimpi

Νοστιμότατο, πολίτικο γλυκό, με πολύ γάλα και την χαρακτηριστική καμμένη κρέμα. Αρωματισμένο με ροδόνερο ή μαστίχα, ανάλογα το γούστο σας.


Υλικά (16 μερίδες)

Κορν φλάουρ: 3/4 κούπας
Αλεύρι: 1/4 κούπας
Ζάχαρη: 1 κούπα και 2 κουταλιές επιπλέον
Γάλα: 7 κούπες
Μαστίχα: 2 μικρά κομματάκια (ή 2 κουταλιές ροδόνερο)
Βούτυρο: 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση

Αλείφετε με το βούτυρο, τον πάτο και τα τοιχώματα σε ύψος 2 - 3 εκατοστά, ενός ταψιού 26 εκ. (στρόγγυλο ή αντίστοιχο τετράγωνο). Πασπαλίζετε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Αν δεν έχετε εστίες αερίου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, αντί ταψιού.
Βάζετε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη στο γουδί ή στο μπλέντερ και την χτυπάτε. Την κρατάτε κατά μέρος.
Παίρνετε μια κούπα γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Το βάζετε σε κατσαρόλα (αν υπάρχει περίπτωση να έχει σβόλους το αλεύρι, το περνάτε από τρυπητό) και προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και την μαστίχα (αν χρησιμοποιήσετε ροδόνερο θα το βάλετε όταν κατεβάσετε την κρέμα από την φωτιά).
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να σφίξει η κρέμα. Κατεβάζετε από την φωτιά.
Βάζετε στο μάτι, το ταψί που ετοιμάσατε και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να αλλάζει χρώμα. Τότε προσθέτετε μερικές κουταλιές από την κρέμα και την απλώνετε στον πάτο του ταψιού (με προσοχή γιατί πιτσιλάει). Αφήνετε πάνω στη φωτιά, μέχρι να αρχίσει να "αρπάζει" ή κρέμα. Απομακρύνετε από την φωτιά.
Αφήνετε λίγο να ηρεμήσει και προσθέτετε με προσοχή την υπόλοιπη κρέμα (καλύτερα λίγη - λίγη με μια κουτάλα για να μην ανακατευτεί με την καμένη). Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα. Για να το σερβίρετε, το κόβετε σε κομμάτια, τα οποία βγάζετε με σπάτουλα και τα αναποδογυρίζετε στο πιάτο.
Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα

Μαγείρεμα: 20 λεπτά





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: