Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη μέθοδο αντισύλληψης



Αντισύλληψη είναι η χρήση μίας η περισσοτέρων πρακτικών, συσκευών ή φαρμάκων με σκοπό την πρόληψη ή τη μείωση της πιθανότητας εγκυμοσύνης.



Οι παράγοντες για την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου κατά περίπτωση είναι:

1. Κίνητρα του ζευγαριού.

Η ανάγκη αντισύλληψης μπορεί να είναι :

- Απόλυτη, όταν υπάρχουν σοβαρές παθήσεις σε έναν από τους δυο συζύγους από τις οποίες κινδυνεύει σοβαρά η υγεία τους ή όταν υπάρχουν φόβοι γεννήσεως παιδιού με σοβαρή κληρονομική πάθηση.

- Μεγάλη ανάγκη όταν υπάρχουν ήδη πολλά παιδιά και οι γονείς δεν επιθυμούν άλλα.

- Σχετική ανάγκη όταν το ζευγάρι επιθυμεί να αναστείλει προσωρινά μόνο τη γέννηση του παιδιού ή να ρυθμίσει το μεσοδιάστημα μεταξύ δυο παιδιών.

2. Ιατρικές ενδείξεις και πληροφορίες.

Η επιλογή της μεθόδου αντισύλληψης θα εξαρτηθεί από το ιατρικό ιστορικό του ζευγαριού και ιδίως της γυναίκας, όπως π.χ. σε φλεγμονή της μήτρας δε θα συστηθεί η εφαρμογή σπιράλ ή σε διάφορες ανωμαλίες της περιόδου δε θα προτιμηθεί η μέθοδος του ρυθμού. Εκτός από γυναικολογικό ιστορικό και το γενιό ιατρικό ιστορικό θα μας καθοδηγήσει στην επιλογή της μεθόδου. Έτσι σε περίπτωση μεγάλης παχυσαρκίας ή υπέρτασης, ιστορικού θρομβώσεων αντενδείκνυται η χορήγηση ανασταλτικών της ωορρηξίας.

3. Οικογενειακή και οικονομική κατάσταση.

Η ανάγκη και το είδος της αντισύλληψης εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση της γυναίκας. Η ανύπαντρη γυναίκα έχει μεγαλύτερη ανάγκη αντισύλληψης από μια παντρεμένη, ακόμα και η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού παίζει σημαντικό ρόλο.

4. Ηθικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του ζευγαριού.


5. Τρόπος ζωής, κοινωνικές συνήθειες

Αυτές θα καθορίσουν π.χ. πόσο εύκολη είναι η καθημερινή λήψη του αντισυλληπτικού ή ακόμη αν οι σ$ξουαλικές επαφές είναι τόσο συχνές ώστε να επιβάλλουν τη συνεχή, μόνιμη αντισύλληψη ή αν υπάρχει αποστροφή προς το ενδομήτριο σπείραμα.

Μέθοδοι Αντισύλληψης

Να θυμάστε πάντα ότι από όλες τις μεθόδους αντισύλληψης που περιγράφονται παρακάτω, μόνο το προφυλακτικό προστατεύει από το AIDS και τα υπόλοιπα σ$ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Επομένως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται χρήση προφυλακτικού.

Οι προφυλάξεις που λαμβάνει ένα ζευγάρι είναι:

1. πριν από τη σ$ξουαλική επαφή

α. αντισυλληπτικά χάπια,

β. κολπικός δακτύλιος,

γ. σπιράλ,

δ. περιοδική αποχή,

ε. στείρωση

2. κατά τη διάρκεια αυτής

α. διακεκομμένη συνουσία,

β. προφυλακτικό

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντισύλληψης. Το κάθε ζευγάρι διαλέγει τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του.

Απαραίτητη είναι και η συνεργασία με τη γιατρό για την ανεύρεση της πιο κατάλληλης και πρακτικής μεθόδου.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: