Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Αποκτήστε sexy χαμόγελο σε 60΄


Το χαμόγελο μειώνει σημαντικά την ανησυχία και το στρες, ενώ μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες. Επιπλέον, κερδίζουμε πόντους με τη θετική εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. Κάποτε το να βελτιώσουμε την α

Το χαμόγελο μειώνει σημαντικά την ανησυχία και το στρες, ενώ μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι.
Επιπλέον, κερδίζουμε πόντους με τη θετική εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. Κάποτε το να βελτιώσουμε την αισθητική των δοντιών, δηλαδή να σβήσουμε το κίτρινο χρώμα, να τα ισιώσουμε, να βάλουμε στεφάνη (θήκη) ή και εμφύτευμα απαιτούσε από ώρες μέχρι πολλές επισκέψεις στο οδοντιατρείο.

Σήμερα οι καινούριες μέθοδοι είναι τόσο πρωτοποριακές και ελάχιστα επώδυνες, ώστε μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε το καινούριο μας χαμόγελο σε μία ώρα. Οι ειδικοί εξηγούν τις νέες τεχνικές που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η hi-tech θήκη
Έσπασε το δόντι σας καθώς τρώγατε; Έφυγε το σφράγισμα; Ή μήπως κάνατε απονεύρωση και χρειάζεται να το καλύψετε με στεφάνη για να είναι πιο στέρεο; Πλέον, μέσα σε μία ώρα ο γιατρός μπορεί να λύσει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα υλικά. Ειδικότερα, στο θέμα της θήκης (στεφάνη), η τεχνολογία CAD/CAM, που βασίζεται στη ρομποτική οδοντιατρική, του επιτρέπει να... συμπτύξει τη διαδικασία δύο επισκέψεων σε 60’-90’.

Αφού τροχίσει το δόντι, το φωτογραφίζει με μια ειδική κάμερα που το απεικονίζει τρισδιάστατα. Στη συνέχεια μεταφέρει τα δεδομένα στον υπολογιστή και βλέπει πώς θα μοιάζει αυτό μέσα στη στεφάνη, καταγράφοντας τις λεπτομέρειες για το μέγεθός του σε μια συσκευή που ψήνει την πορσελάνινη θήκη. Μέσα σε 15’ το υλικό που θα φιλοξενεί το δόντι μας είναι έτοιμο και ο οδοντίατρος το κολλά πάνω του. Το ίδιο συμβαίνει και όταν χρειαζόμαστε καινούριο σφράγισμα: Ο γιατρός τροχίζει το σημείο όπου υπάρχει τερηδόνα, βγάζει φωτογραφία του δοντιού και ετοιμάζει το νέο ένθετο από πορσελάνη.

Όπως εξηγεί ο οδοντίατρος Νικόλαος Κουβελάς, επίκουρος καθηγητής οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η τεχνολογία προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ακρίβεια στα υλικά: «Σε περίπτωση που επιλέξουμε πορσελάνινο ένθετο αντί για σφράγισμα από ρητίνη για να καλύψουμε την κοιλότητα όπου πριν υπήρχε τερηδόνα, έχουμε το πλεονέκτημα ότι το πρώτο είναι πιο ανθεκτικό, δεν έχει μικροπόρους και το χρώμα του παραμένει αναλλοίωτο. Αντίθετα, το σφράγισμα ρητίνης ιδανικά πρέπει να αντικαθίσταται κάθε πέντε χρόνια, ενώ οι χρωστικές αλλοιώνουν το χρώμα του. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν μικρορωγμές και να περάσουν μικρόβια με αποτέλεσμα να έχουμε δευτερογενή τερηδόνα».

Αντίστοιχα οφέλη υπάρχουν και με τη θήκη. «Παλαιότερα εκείνες ήταν πιο φαρδιές από το δόντι όπου έπρεπε να γίνει αποκατάσταση με αποτέλεσμα από κάτω να συσσωρεύονται μικρόβια, τερηδόνα και να δημιουργείται κακοσμία. Η καλή προσαρμογή της στεφάνης επιτυγχάνεται με την τεχνική της αποτύπωσης με την κάμερα» λέει ο ειδικός.
Το κόστος του ενθέματος είναι: € 250-€ 400, ενώ για ένα κλασικό σφράγισμα ξεκινά από € 80.

Εμφύτευση χωρίς ράμματα
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες δοντιών που τοποθετούνται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσουν εκείνα που λείπουν, προσφέροντας ποιότητα ζωής σε πολλούς ανθρώπους. Είναι η σύγχρονη εναλλακτική σε γέφυρες ή μερικές οδοντοστοιχίες.

Μέχρι τώρα στις παραδοσιακές μεθόδους η τοποθέτηση εμφυτευμάτων συνδεόταν με πόνο, μεγάλο χρονικό διάστημα θεραπείας και υψηλό κόστος. Με τα καινούρια εμφυτεύματα τιτανίου (Champion) πραγματοποιείται και στην Ελλάδα η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος MΙΜΙ (Minimal Invasive Method of Implantation), που γίνεται σχεδόν αναίμακτα (όχι μετά από εξαγωγή): Το εμφύτευμα τοποθετείται σε λιγότερο από 1 ώρα, ενώ ο ασθενής εξασφαλίζει στην ίδια συνεδρία σταθερή οδοντική αποκατάσταση.

Το χαρακτηριστικό των εμφυτευμάτων είναι πως δεν αποτελούνται από δύο μέρη αλλά από ένα ενιαίο κομμάτι, κάτι που ελαχιστοποιεί την ενδεχόμενη συσσώρευση βακτηρίων, επομένως και την εμφάνιση λοιμώξεων, ενώ μειώνει το χρόνο επούλωσης. Ακόμα, η διαδικασία γίνεται χωρίς ράμματα, κάτι που έχει πολλά πλεονεκτήματα.
Όπως εξηγεί ο χειρουργός οδοντίατρος Κρίστιαν Λόιε, που εφαρμόζει την τεχνική στην Ελλάδα, «το εμφύτευμα εισάγεται στο οστό με τοπική αναισθησία μέσω μιας απειροελάχιστης τομής στο ούλο, έτσι ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες ουλών. Επιπλέον προστατεύεται το περιόστεο, αποφεύγονται τα ράμματα και μειώνεται ο χρόνος επούλωσης καθώς και ο κίνδυνος μόλυνσης της πληγής. Πρήξιμο και πόνος δεν υπάρχουν και ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του την επομένη».

Σύμφωνα με τον ειδικό, με τη συγκεκριμένη μέθοδο μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι και 6 εμφυτεύματα μέσα σε μία ώρα, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ψηφιακές ακτινογραφίες, ώστε να αξιολογηθεί η σωστή τοποθέτησή τους, και λαμβάνονται εκμαγεία για να είναι δυνατή άμεσα η προσωρινή οδοντική αποκατάσταση (γέφυρα ή στεφάνη).
Το κόστος του εμφυτεύματος είναι περίπου € 700, ενώ η τιμή για το δεύτερο € 500.

Θεραπείες express
Η οδοντίατρος Κατερίνα Παπαθανασίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ταφτς, εξηγεί ποιες μπορούμε να κάνουμε στο ιατρείο:

Καθαρισμός: Γίνεται με υπερήχους για να αφαιρέσει την πέτρα και στη συνέχεια πραγματοποιείται εκτόξευση διττανθρακικής σόδας. Καλό είναι να χρησιμοποιείται και πάστα στίλβωσης, διαφορετικά τα δόντια μπορεί να απορροφήσουν εύκολα χρωστικές. κόστος: από € 50.

Λεύκανση: Η διάρκειά της φτάνει τα 45’ και γίνεται με λέιζερ ή με οποιαδήποτε λυχνία φωτός. Χρειάζεται καλή απομόνωση των μαλακών μορίων (ούλων) για να προστατευθούν από το λέιζερ. Αν αυτό δεν συμβεί, η επούλωση ενισχύεται με τζελ αλόης. Κόστος: από € 250.

Όψεις ρητίνης: Εφαρμόζονται συχνά σε περιπτώσεις που τα δόντια είναι στραβά, ασύμμετρα ή έχουν δυσχρωμίες. Ο τροχός χρησιμοποιείται ελάχιστα και ο γιατρός κολλά στο δόντι μια φλοίδα ρητίνης. Κόστος μίας όψης: € 100-€ 250.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: