Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Πορνογραφική η “Ζωή της Αντέλ”» λέει η συγγραφέας του κόμικ που ενέπνευσε την ταινία

«Πορνογραφική η “Ζωή της Αντέλ”» λέει η συγγραφέας του κόμικ που ενέπνευσε την ταινία

Η συγγραφέας του πρωτότυπου κόμικ απορρίπτει την ταινία «Η ζωή της Αντέλ» που βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Φοίνικα» ως «πορνογραφική».


Η Ζιλί Μαρό, η συγγραφέας του κόμικ επί του οποίου βασίστηκε η ταινία, δηλώνει απογοητευμένη στο blog της. «Ως φεμινίστρια και λεσβία, δε μπορώ να εγκρίνω τις πρακτικές του Κεσίς. Οι ερωτικές σκηνές είναι βάρβαρες, χειρουργικής αισθητικής, ψυχρές και υπερβολικές – “λεσβιακές” κατ’ επίφαση, που ουσιαστικά είναι πορνογραφικές και με έκαναν να νοιώσω πολύ άβολα. Ελειπαν οι λεσβίες από το σετ των γυρισμάτων!».

Οι ίδιες γκρίνιες είχαν ακουστεί και για το «Φιλαδέλφεια» του Τζόναθαν Ντέμι, εκεί όπου ο Τομ Χανκς είχε βραβευτεί με Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου – αναφερόμενες στο φιλί του με τον Αντόνιο Μπαντέρας. Κάποιοι έδειξαν να έχουν το ίδιο πρόβλημα με το «Brokeback Mountain».

Και δεν είναι μόνο η Μαρό που έχει πρόβλημα με την «Αντέλ». Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του σκηνοθέτη από το συνεργείο της ταινίας.

Τα ανέκδοτα από τα γυρίσματα απαιτητικών «δημιουργών» είναι πολυάριθμα. Από τις άπειρες λήψεις που ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ μπορεί να απαιτούσε για ένα πλάνο δευτερολέπτων (συχνά εξαντλώντας συνεργείο και ηθοποιούς), ως τις ακραίες απαιτήσεις του δικού μας Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Σε αυτή τη «λίστα» μπαίνει τώρα και ο νικητής του φετινού Χρυσού Φοίνικα των Καννών, ο Αμπντελαντίφ Κεσίς. Μιλάμε φυσικά για τον σκηνοθέτη της «Ζωής της Αντέλ» που προκάλεσε ποικίλα σχόλια για τις έντονες ερωτικές της σκηνές ανάμεσα στην Αντέλ Εξαρχοπουλός και τη Λία Σεϊντού. Σκηνές από εκείνες που ο σκηνοθέτης προσπαθεί να γυρίσει με όσο το δυνατόν μικρότερο συνεργείο, ώστε να νιώσουν και πιο άνετα οι ηθοποιοί του.

Ε λοιπόν, το γυρισμένο με προϋπολογισμό τεσσάρων εκατ. ευρώ φιλμ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στα ΜΜΕ για τις δηλώσεις που έκανε το… συνεργείο του, μια μέρα μετά τη βράβευση. Όπου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγορούν τον σκηνοθέτη για «αυταρχισμό», «τραμπουκισμό», και για παραβίαση των εργατικών τους δικαιωμάτων, «ενώ ο ίδιος έπινε σαμπάνιες. Είχαμε προγραμματίσει γυρίσματα για δυόμιση μήνες, αλλά τελικά δουλέψαμε για πέντε – για τα ίδια λεφτά!». Έφτασαν στο σημείο να ανεβάσουν και χιουμοριστικό blog με φωτογραφίες από την ταινία και σατιρικές επισημάνσεις!

«Ήταν μια τεράστια μάχη. Σκεφτείτε πως δεν μας κάλεσαν καν στην προβολή. Μας είπαν ότι στο τέλος δεν υπάρχουν τα ονόματά μας, λες και δεν υπάρχουμε!». Λένε πως μια μέρα ο σκηνοθέτης απαίτησε να σταματήσει το γύρισμα και να αγοραστεί για μία από τις ηθοποιούς ένα συγκεκριμένο ρολόι, γιατί θεώρησε πως έπρεπε να το κοιτάξει κατά τη διάρκεια της σκηνής. Όταν ένας βοηθός παραγωγής επέστρεψε μετά από ώρα με το ρολόι, ο Κεσίς είχε… αλλάξει γνώμη».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: