Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κέικ μήλου με γιαούρτι


Κέικ μήλου με γιαούρτι

Κέικ μήλου με γιαούρτι


Υλικά250 γρ. βούτυρο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά,με το
μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
DSC_0022


DSC_0023

Προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.

DSC_0032

Ενώνουμε αλεύρι με baking και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με την κανέλα
και τα κομμάτια του μήλου.
Ανακατεύουμε πάλι το μείγμα με το σύρμα.

DSC_0035

Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.

DSC_0036

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με διαστάσεις 30x12 εκ.ή και λίγο
μεγαλύτερη,στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος καλά βουτυρωμένο.

DSC_0037

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSC_0041

Αφήνουμε να σταθεί για κανένα 10λεπτο και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0066

Σερβίρουμε παρέα με καφέ ή τσάι.
DSC_0082




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: