Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Αρχές Ιουνίου η ρύθμιση χρεών


Αρχές Ιουνίου η ρύθμιση χρεών

Από τις αρχές Ιουνίου θα μπορούν εκατομμύρια οφειλέτες να προσέλθουν στις εφορίες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ενώ για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα δώσει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να αναγράψουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά σε ειδική φόρμα που θα δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα www.gsis.gr ώστε να γνωρίζουν αμέσως τον αριθμό των δόσεων και το ύψος τους.


Ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η ρύθμιση για τις πολλές δόσεις, δηλαδή τις 48 ή και περισσότερες, θα ισχύσει για χρέη προ του 2013.

Ενάμισι εκατομμύριο οφειλέτες με χρέη μέσα στο 2013 καλούνται να τα εξοφλήσουν αν θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των πολλών δόσεων για χρέη προηγουμένων ετών. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 περίπου 1.535.000 πολίτες έχουν νέα χρέη στην Εφορία 2,1 δισ. ευρώ.

Πάντως τελικά πέρασε η διάταξη κάποιος που χρωστά στην Εφορία ως 5.000 ευρώ και βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία να έχει πολλές περισσότερες δόσεις από τις 48. Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ο ανώτερος αριθμός δόσεων να είναι 120, δηλαδή εξόφληση το πολύ σε 10 χρόνια.

Το επιτόκιο προσαύξησης των δόσεων θα είναι 8,75%, ενώ στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει ρύθμιση ως 48 δόσεις θα υπάρχει πρόβλεψη και για διαγραφή από 25% ως 50% των προσαυξήσεων.

Χρέη μετά την 1η Ιανουαρίου 2013: Ρυθμίζονται από 2 ως 12 δόσεις και σε 24 δόσεις για έκτακτη αιτία (π.χ., φόροι κληρονομιών).

Παράλληλα αυξάνεται στις 10.000 ευρώ από 5.000 ευρώ σήμερα το όριο οφειλής για ποινική δίωξη, ενώ θα διαγραφούν οφειλές που δημιουργήθηκαν ως το 1993 και είναι κάτω από 200 ευρώ. Οσον αφορά τα χρέη που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, αυτά θα διαγράφονται.

Όσον αφορά τη ρύθμιση σε ασφαλιστικά ταμεία, όσοι πολίτες δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία θα μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους αν δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ ως και σε 100 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ. Προϋπόθεση ένταξης στη ρύθμιση: να μην υπάρχει καμία ασφαλιστική οφειλή για το 2013.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: