Μήλα τραγανά «λουσμένα» με τρομερή καραμέλα! Δοκιμάστε την συνταγή...
YΛΙΚΑ
Για την καραμέλα
225 γραμμ. ζάχαρη καστανή μαλακή
110 ml νερό
1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
2 κουτ. σούπας σιρόπι ζαχαροκάλαμου
25 γραμμ. βούτυρο
Για τα μήλα
6 κόκκινα μήλα
6 χοντρά καλαμάκια για σουβλάκι ή ξυλάκια για παγωτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά. Μόλις διαλυθεί, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει μια βράση. Χωρίς να ανακατεύουμε, αφήνουμε την καραμέλα φτάσει σε θερμοκρασία 140 C για 10 περίπου λεπτά. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η καραμέλα σας είναι έτοιμη, ρίξτε λίγη σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν σχηματίζεται μια μικρή σκληρή μπαλίτσα, είναι έτοιμη. Όσο ετοιμάζεται η καραμέλα, περνάμε τα καλαμάκια στα μήλα. Βουτάμε κάθε μήλο στην έτοιμη, καυτή καραμέλα γυρίζοντάς το κυκλικά ώσπου να καλυφθεί με αρκετή ποσότητα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου μέχρι να στεγνώσουν.
Πηγη
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: