Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο Ιβάν είναι μόνο στην αρχή



ΚΑΘΕ μέρα κι έναν ρούμπο κάνει ο Σαββίδης. Μετά την αθώωση του Σαλπιγγίδη για τη μούντζα, έληξε και τυπικά το θέμα της ΣΕΚΑΠ που πέρασε στα χέρια του. Τέτοιες δουλειές όμως για τον Πόντιο, όπως κι αυτή του «Μακεδονία Παλλάς», είναι λιανοτάρια. Ορντέβρ. Το κυρίως γεύμα είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτός είναι ο βασικός στόχος του. Με τις πληροφορίες να λένε ότι μόλις κλείσει αυτό το ντιλ, τότε είναι που ο Ιβάν θα πατήσει γερά τα γκάζια στον ΠΑΟΚ.


Αυτά τα πέντε τάλιρα εκατομμύρια που έχει ρίξει μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ είναι για ξεκίνημα. Ο δεύτερος γύρος, που θα είναι πολύ πιο δυνατός, θ' αρχίσει μόλις πάρει τη δουλειά με το λιμάνι. Τότε είναι που θα ξεκινήσει να κοντράρει τον Βαγγέλη. Μέχρι τώρα ο Ιβάν παίζει μόνος του για τη δεύτερη θέση. Μέχρι κι ο Αλαφούζος έκανε ευγενικά στην άκρη με τις δηλώσεις του και του είπε «περάστε». Αφού, σου λέει, δεν μπορώ εγώ να παλέψω με τον Βαγγέλη, να το κάνει κάποιος άλλος. Σχετικά πάντως με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα.

Που ακούει στο όνομα Στέλιος Αγγελούδης, γνωστός και από το χάντμπολ. Τυπικά δηλώνει δικηγόρος που έχει σπουδάσει κι έχει και το σχετικό πτυχίο, αλλά η επίσημη ιδιότητά του εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια είναι φίλος του Βαγγέλη Βενιζέλου. Μια εποχή είχε ταυτόχρονα δέκα δουλειές: Στην ΕΡΤ, στην Ολυμπιακή, στον ΕΟΤ και πάει λέγοντας. Επερώτηση είχε γίνει στη Βουλή πώς είναι δυνατόν να τα προλαβαίνει όλα.

Αν ήσουνα ΠΑΣΟΚ όμως όλα αυτά τα χρόνια, και ειδικότερα άνθρωπος του Βενιζέλου, όλα μπορούσες να τα κάνεις και να τα καταφέρεις. Ακόμα και σήμερα όμως, σ' αυτές τις δύσκολες εποχές, ο Αγγελούδης δεν έχει μείνει χωρίς αντικείμενο. Πέρα από το αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έργο Βενιζέλου κι αυτό είναι και στο λιμάνι. Παίρνοντας λοιπόν τον λιμένα Θεσσαλονίκης ο Ιβάν, κάποιον δικό του από τη Ρωσία θα φέρει για να κάνει κουμάντο. Οπως αυτή τη Σπανομαρία τον Τσιστιακόφ στον ΠΑΟΚ.

Κι ο Αγγελούδης θα μείνει σαν το ορφανό στους πέντε δρόμους. Για πρώτη φορά χωρίς κρατική δουλειά. Είναι ποτέ δυνατόν ο Βενιζέλος να επιτρέψει να γίνει αυτό; Κι αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο προκειμένου να γίνει το ντιλ. Πρώτα δηλαδή θα βρούνε στον Αγγελούδη άλλη κρατική θέση κι ύστερα θα πέσουνε οι υπογραφές για την πώληση. Κι αυτό είναι το τίμιο και το σωστό. Είναι δυνατόν δηλαδή, σ' αυτήν την ηλικία να ξεκινήσει να κάνει καριέρα στον ιδιωτικό τομέα; Κι αυτή η τεράστια πείρα που έχει αποκτήσει από το Δημόσιο να πάει χαμένη; Ξεφύγαμε όμως.

Ο Σαββίδης είναι το θέμα μας κι όχι ο Αγγελούδης. Ο Ιβάν λοιπόν είναι στην αρχή. Στο ξεκίνημα. Λίγα είναι αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα. Εχει να κάνει πολλά περισσότερα στον ΠΑΟΚ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πετύχει και αγωνιστικά. Τουλάχιστον άμεσα. Δεν είναι εύκολο πράμμα το ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ελλάδα. Θα υπάρχει όμως τουλάχιστον κάποιος που θα είναι απέναντι από τον Βαγγέλη. Δεν θα παίζει μόνος του ο Μαρινάκης όπως παίζει εδώ και τρία χρόνια. Θα υπάρχει αντίπαλος. Κι αυτό για το ποδόσφαιρο είναι θετικό. Και πολύ μάλιστα. Το ματς λοιπόν αύριο στο Καραϊσκάκη ελάχιστη σημασία έχει. Τα μεγάλα ντέρμπι Μαρινάκη-Σαββίδη είναι μπροστά. Ερχονται. Αυτά.

Οι διαιτητές πρέπει να αισθάνονται δυνατοί και σίγουροι

ΤΡΙΤΟ σερί παιχνίδι ο Μάνταλος. Μετά το Πανιώνιος-Ατρόµητος που πήγε και πάρκαρε το τζιπ του µέσα στο γήπεδο δίπλα στο ασθενοφόρο, τον βάλανε στο ΑΕΚ-Βέροια. Και σήµερα τ' απόγευµα σφυρίζει στο «Βικελίδης» τον «τελικό» Αρης-Πανθρακικός. Ετσι πάει. Οταν κάνεις µια δουλειά, πρέπει να ξέρεις να τη κάνεις σωστά. Και δεν µιλάµε για τις ικανότητες του Μάνταλου σαν διαιτητή. Εχω ξαναγράψει ότι τον θεωρώ από τους δυο τρεις καλύτερους που υπάρχουνε. Λέµε για το παιχνίδι Πανιώνιος-Ατρόµητος που έπαιξε φουλ έδρα, σε σηµείο µετά το µατς να πάει στα αποδυτήρια ο Σπανός και να του κάνει µαρς. Τι έκανε λοιπόν ο Δούρος από κει και πέρα; Αυτό που έπρεπε να κάνει. Εδωσε παιχνίδι στον Μάνταλο αµέσως την επόµενη αγωνιστική.

Και σαν κι αυτό της ΑΕΚ µε τη Βέροια για να παίξει πενήντα-πενήντα. Οπως κι έπαιξε. Και καπάκι, του ξαναδίνει το Αρης-Πανθρακικός. Και πέρασε το µήνυµα: «Εµείς τους διαιτητές µας τους προσέχουµε». Κανένας Σπανός δεν µπορεί να τους ακουµπήσει. Ο,τι και να λέει ο Σπανός, εµείς τον Μάνταλο τον έχουµε κορώνα στο κεφάλι µας. Και του δίνουµε το ένα παιχνίδι µετά το άλλο. Ετσι γίνεται η σωστή διαχείριση στη διαιτησία όχι τώρα αλλά από τότε που παίζανε µε τις µπάλες τις τρίφυλλες: Οι διαιτητές πρέπει να προστατεύονται. Για να αισθάνονται δυνατοί και σίγουροι. Για να ξέρει ο κάθε Μάνταλος ότι λογαριασµό δίνει µόνο στα αφεντικά της διαιτησίας. Και σε κανέναν Σπανό. Κι όσο είναι σωστός και «ΟΚ» έχει εξασφαλίσει ότι θα παίζει Κυριακή.

Ανθρωπος της εκκλησίας είναι ο Ανθόπουλος

ΚΑΛΑ καθάρισε αυτός ο Ανθόπουλος. Ούτε του παπά να µην το πει ότι αυτή την εποχή καταφέρνει να µείνει ελεύθερος µε διακόσα χιλιάρικα εγγύηση. Οταν δηλαδή είναι κατηγορούµενος για τοκογλυφία κι έχουνε βρεθεί στους λογαριασµούς του εφτακόσα χιλιάρικα. Με τον ίδιο βέβαια να λέει ότι πρόκειται για δανεικά. Για τόσο καλό άνθρωπο µιλάµε. Να έχει διευκολύνει τους φίλους του µε δανεικά κοντά στα δυόµισι δισ., αν µιλάγαµε για δραχµές. Γι' αυτό κι ο λαός των Σερρών τον τιµούσε µε τον σταυρό προτίµησής του.

Γι' αυτό και το κόµµα του, το ΠΑΣΟΚ, τον είχε τιµήσει µε τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευµάτων όπως το λέγανε παλιά. Με τον Ανθόπουλο να είναι άνθρωπος της εκκλησίας. Οχι στα λόγια. Με έργα. Σαν τακτικός επισκέπτης του Αγίου Ορους. Ταυτόχρονα µάλιστα µε τη νηστεία και την προσευχή ασκείτο κοντά στους ασκητές και στην τέχνη του ψαροντουφεκά. Να πιάσουµε κανένα ροφό να τον κάνουµε ψητό. Αλλος ένας άνθρωπος της εκκλησίας λοιπόν στη Βόρεια Ελλάδα, που η κακιά µοίρα τον έφερε στη δυσχερή θέση να έχει διαφορές µε τη δικαιοσύνη. Μετά τον Φερέτη δηλαδή και τον Ψωµιάδη.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: