Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Πώς θα διαλέξεις τον κατάλληλο στηθόδεσμο για τη γυμναστική


athlitiko soutien

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα έχοντας θετική επιίδραση, όπως είναι φυσικό, και στους μαστούς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τακτική και μέτριας έντασης σωματική άσκηση όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, αλλά εμποδίζει και την εξέλιξη της νόσου σε όσες γυναίκες έχουν ήδη προσβληθεί. Μάλιστα συνιστάται ύστερα από την ειδική θεραπεία για τον συγκεκριμένο καρκίνο, καθώς μειώνει την κόπωση που αισθάνονται οι ασθενείς.

Από την άλλη, η άσκηση μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση των μαστών, αν αυτοί δε στηρίζονται σωστά με τον κατάλληλο στηθόδεσμο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι κατά τη διάρκεια της άσκησης οι μαστοί καταπονούνται από τις αναπηδήσεις και τις ταλαντώσεις, με αποτέλεσμα οι συνδετικοί ιστοί που τους στηρίζουν να υφίστανται βλάβες. Σε σχετικές έρευνες οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι την ώρα της έντονης σωματικής δραστηριότητας οι μαστοί των αθλούμενων γυναικών κινούνται πάνω – κάτω, μέσα – έξω και δεξιά – αριστερά διαγράφοντας μια κίνηση που μοιάζει με τον αριθμό οκτώ. Όλες αυτές οι κινήσεις έδειξαν να ασκούν μεγάλη ένταση στους συνδετικούς ιστούς αλλά και στο εξωτερικό δέρμα που συμπληρώνει το ευαίσθητο σύστημα στήριξης, δημιουργώντας – εκτός από (παροδικό) πόνο – μόνιμο τέντωμα, που οδηγεί στη χαλάρωση του στήθους.
Η καταπόνηση είναι ίδια τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά στήθη.

athlitiko soutien

Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να διαλέξεις έναν κατάλληλο στηθόδεσμο – ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του στήθους σου, ώστε να προστατεύεις σωστά τους μαστούς την ώρα που κάνεις οποιασδήποτε μορφής άσκηση:

Επίλεξε έναν στηθόδεσμο που θα αγκαλιάζει καλά το στήθος σου, χωρίς να το πιέζει. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο αθλητικός τύπος σε στυλ T-shirt θεωρείται ιδανικός, αφού, όπως προέκυψε από τις έρευνες, φαίνεται να μειώνει τις αναπηδήσεις των μαστών σε ποσοστό 38-78%.
Προτίμησε το βαμβακερό ύφασμα, κυρίως τις ζεστές ημέρες. Τα συνθετικά κάνουν το στήθος να ιδρώνει πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και να χαλαρώνει περισσότερο.
Το μεγάλο στήθος, επειδή είναι πιο βαρύ, απαιτεί στηθόδεσμο με μεγαλύτερη ενίσχυση.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: