Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Βάλε αυτές τις σειρές στο πρόγραμμα



Το 2013 ήδη αριθμεί περισσότερες ενδιαφέρουσες πρεμιέρες από ό,τι όλο το ‘12 μαζί. Κάνε χώρο για αυτές τις σειρές.


Αποζημιώνοντάς μας για την πληκτική σεζόν Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, το πρώτο τρίμηνο του ‘12 μας έχει ήδη δώσει αξιοσημείωτα πολιτικά θρίλερ, κατασκοπικές σειρές εποχής, πρίκουελ τρόμου, pulp υπο-νουάρ, συνωμοσιολογικές περιπέτειες, και α ναι, ίσως έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες της Μεγάλης Τηλεοπτικής Επανάστασης. Αλλά κουλ, δεν τρέχει τίποτα. Κανένας λόγος πανικού.
Αυτές είναι 8 φρέσκες σειρές σε διάφορα στάδια προβολής (από μόλις-βγήκαν-από-το-φούρνο μέχρι έχουν-ήδη-ολοκληρωθεί) του ‘13 που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα ή να τσεκάρεις σε επαναλήψεις- και μαζί εκείνες που μπορείς κάλλιστα να ξεφορτωθείς για να κάνεις χώρο. Επειδή χρόνο για όλο δεν έχει κανείς.

The Americans

Είδος: Κατασκοπικό εποχής
Με λίγα λόγια: Ζευγάρι κατασκόπων της KGB ζει στη Ουάσινγκτον με ψευδείς ταυτότητες αμερικάνων πολιτών περιμένοντας τη στιγμή που θα ενεργοποιηθούν για δράσουν στο καθήκον υπέρ μαμάς πατρίδας.
Γιατί να το δεις: Γιατί είναι ΤΕΛΕΙΟ, η Κέρι Ράσελ (“Felicity”) είναι φανταστική ως η πιστή στο καθήκον του ζεύγους, η ‘80s αίσθηση είναι σωστή αλλά όχι ανόητα προφανής, οι αποστολές είναι απολαυστικές περιπέτειες μια φορά τη βδομάδα και ο τρόπος που μπαίνει το οικογενειακό δράμα μες στη μέση της δράσης θυμίζει αντίστοιχα αριστοτεχνήματα τύπου “Sopranos” ή “Breaking Bad”.
Σε τι φάση είναι: Στα μισά της πρώτης σεζόν 13 επεισοδίων.
Τι να ξεφορτωθείς: Ο εριστικός εαυτός μου θέλει πάρα πολύ να γράψει “Homeland” αλλά όχι, αν μη τι άλλο ας δούμε πρώτα πού σκοπεύουν να το πάνε. Οπότε απλά σταμάτα το “Alias” που είπες να ξεκινήσεις, με το που θα τελειώσεις τη 2η σεζόν. Δε θα χάσεις τίποτα παρακάτω και το εννοώ.

Bates Motel

Είδος: Θρίλερ
Με λίγα λόγια: Πρίκουελ του “Ψυχώ”. Περίπου. Ο Νόρμαν Μπέιτς και η μητέρα του αγοράζουν ένα ψιλο-σαράβαλο μοτέλ και εγκαθίστανται εκεί. Ξεκάθαρα αυτό δε θα τελειώσει πολύ καλά αλλά η διαδρομή θα είναι συναρπαστική.
Γιατί να το δεις: Γιατί η Βέρα Φαρμίγκα στο ρόλο της μαμάς Μπέιτς είναι φοβερή (ερωτική, διαταραγμένη, επιθετική, ζηλιάρα, τα πάντα όλα) και οι αναφορές στον Χίτσκοκ παντού.
Σε τι φάση είναι: Μόλις ξεκίνησε η σεζόν 10 επεισοδίων.
Τι να ξεφορτωθείς: Το “How I Met Your Mother”. Φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο, απλά ήθελα μια αφορμή για να πω ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουν όλοι το “How I Met Your Mother”. ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΑΛΙ για την επόμενη σεζόν.

Banshee

Είδος: Pulp νουάρ μπιμουβιά
Με λίγα λόγια: Μυστηριώδης/λιγομίλητος τύπος αποφυλακίζεται, επιστρέφει στην πόλη του, βρίσκει την παλιά του γκόμενα με αλλαγμένο όνομα και παντρεμένη με τον ντόπιο εισαγγελέα, παίρνει την ταυτότητα του σερίφη της πόλης, γαμάει, δέρνει. Αυτά κατά βάση.
Γιατί να το δεις: Μυστηριώδης/λιγομίλητος τύπος αποφυλακίζεται, επιστρέφει στην πόλη του, βρίσκει την παλιά του γκόμενα με αλλαγμένο όνομα και παντρεμένη με τον ντόπιο εισαγγελέα, παίρνει την ταυτότητα του σερίφη της πόλης, γαμάει, δέρνει. Αυτά κατά βάση.
Σε τι φάση είναι: Τελείωσε η πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων.
Τι να ξεφορτωθείς: Το “True Blood”. Δε μου ήρθε έτσι, το “Banshee” είναι η νέα σειρά του Άλαν Μπολ, δημιουργού της καμπ βαμπιροσαχλαμάρας.

House of Cards

Είδος: Πολιτικό θρίλερ
Με λίγα λόγια: Τα είπαμε και με πολλά.
Γιατί να το δεις: Γιατί δε θα θες να σταματήσεις να το βλέπεις κι επειδή θα είναι σημείο αναφοράς για πάρα πολλά χρόνια οπότε κρίμα είναι να μην το έχεις δει. Αλλά βασικά είναι τόσο πολύ εθιστικό.
Σε τι φάση είναι: Τελείωσε τη στιγμή που ξεκίνησε. #REVOLUTION
Τι να ξεφορτωθείς: Τίποτα! Γιατί οτιδήποτε πολιτικοειδές είναι τόσο καλό αυτή την περίοδο; Από το “Scandal” μέχρι το “Veep” μέχρι ξερωγώ το “Good Wife”. Όχι, εδώ θα πρέπει απλά να μπει στη θέση του “Boss” που το ξεφορτώθηκε το κανάλι του χωρίς να σε ρωτήσει.

Vikings

Είδος: Ιστορικό έπος
Με λίγα λόγια: Τα είπαμε και με πολλά.
Γιατί να το δεις: Γιατί έχει βία, έχει δράση, έχει την ψευδαίσθηση πως μαθαίνεις ιστορία, και έχει την Κάθριν Γουίνικ. Ή όπως μου αρέσει να τη λέω, #win_winικ.
Σε τι φάση είναι: Λίγα επεισόδια έχουν παιχτεί, από τα προβλεπόμενα 9 της πρώτης σεζόν.
Τι να ξεφορτωθείς: Τίποτα, ο “Σπάρτακος” τελειώνει άμεσα οπότε σου έκατσε τέλεια.

Top of the Lake

Είδος: Μυστηρίου
Με λίγα λόγια: Ντετέκτιβ που παίζει η Πέγκι Όλσον από το “Mad Men” επιστρέφει στο χωριό της και ερευνά την εξαφάνιση ενός 12χρονου κοριτσιού που είναι α) έγκυος και β) κόρη ντόπιου ναρκομαφιόζου.
Γιατί να το δεις: Έχει φανταστική ατμόσφαιρα και το μυστήριο σε πιάνει, αλλά από την άλλη είναι σειρά της Τζέιν Κάμπιον (“Μαθήματα Πιάνου”) με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ενδεκτικά: Η Χόλι Χάντερ περιφέρεται με λευκά μαλλιά σα τον Ρέιντεν συμμετέχοντας σε διαλόγους όπως “Με χτύπησε κεραυνός κάποτε” - “Και πώς και δεν πέθανες;” - “Πέθανα.” Θα ήταν πολύ κουλ αν το έλεγε κυριολεκτικά αλλά όχι.
Σε τι φάση είναι: Μόλις άρχισε να προβάλλεται. 6 επεισόδια συνολικά.
Τι να ξεφορτωθείς: Το Αμερικάνικο “The Killing”. Σοβαρά, ειδικά τώρα που παίχτηκε και όλο το Δανέζικο στην τηλεόραση, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

The Following

Είδος: Θρίλερ
Με λίγα λόγια: Ο Κέβιν Μπέικον παίζει έναν πράκτορα που καλείται ξανά στο καθήκον ώστε να σταματήσει έναν σίριαλ κίλερ που πριν χρόνια είχε συλλάβει ο ίδιος. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν στο παιχνίδι μπαίνει και η στρατιά πιστών του μανιακού.
Γιατί να το δεις: Βασικά βλακεία είναι αλλά σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να σε ικανοποιήσει αν σου αρέσει ένα από τα εξής τρία πράγματα, σκυθρωπός Κέβιν Μπέικον, ανατροπές! ή διαρκείς αναφορές στον Έντγκαρ Άλαν Πόε.
Σε τι φάση είναι: Στα μισά της σεζόν, συνολικά 15 επεισοδίων.
Τι να ξεφορτωθείς: Θα έλεγα το “Dexter” αλλά έχει μόλις μία σεζόν ακόμα οπότε ας πάει το παλιάμπελο. Μην ξεφορτωθείς τίποτα μωρέ. Σιγά τη σειρά κιόλας. #passive_aggressive

Legit

Είδος: Κωμωδία
Με λίγα λόγια: Ο κωμικός Τζιμ Τζέφρις παίζει μια δραματοποιημένη εκδοχή του εαυτού του καθώς προσπαθεί να γίνει πιο πετυχημένος στο ευρύ κοινό με πιο ‘αποδεκτό’ χιούμορ ώστε να εκπληρώσει την ευχή της μητέρας του. Η σειρά παρουσιάζει ένα συνδυασμό πρωτότυπων ιστοριών και διασκευών κάποιων σκετς του Τζέφρις από τα stand-up του.
Γιατί να το δεις: Έχει πολύ ανίερο χιούμορ αλλά εξίσου μεγάλη καρδιά. Δύο από τα αγαπημένα μας πράγματα.
Σε τι φάση είναι: Στα μισά της σεζόν, συνολικά 13 επεισοδίων.
Τι να ξεφορτωθείς: Είσαι τυχερός, δε χρειάζεται να ξεφορτωθείς τίποτα. Το σύμπαν προνόησε ώστε το “Louie” (που το “Legit” ξεκάθαρα αγαπά και ακολουθεί) να έχει πάρει διάλειμμα ενός έτους προτού επιστρέψει ξανά. Του χρόνου βλέπουμε, μπορεί ως τότε να έχει πηδήξει τον καρχαρία το “Girls”, ποιος ξέρει.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: