Ψωμί ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κούπα σιτάρι ολικής άλεσης
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης ή κρίθινο
1 φακελάκι ξερή μαγιά χωρίς γλουτένη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Λαχταριστό και μυρωδάτο ψωμί με σιτάρι ολικής άλεσης για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Σε μπολ ανακατεύουμε το λευκό και το μαύρο αλεύρι, το σιτάρι ολικής άλεσης, το αλάτι και την μαγιά. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα και βάζουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό. Ζυμώνουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου και την κάνουμε στρόγγυλο καρβέλι για να την βάλουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Βρέχουμε τα χέρια και περνάμε από πάνω το καρβέλι. Χαράζουμε με το μαχαίρι, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για 35 λεπτά.
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
Πηγη
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: