Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Φωτογραφία από το διάστημα: Ολόκληρη η Βρετανία καλυμμένη από χιόνι



Εναν από τους πιο σκληρούς χειμώνες στην ιστορία της περνάει φέτος το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ενδεικτική η φωτογραφία της ΝΑSΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία τραβήχτηκε στις 26 Ιανουαρίου. Ολόκληρη η Βρετανία, χωρίς υπερβολή, είναι καλυμμένη από χιόνι.


Το τελευταίο μιας σειράς ακραίων ψυχρών εισβολών που έχει δεχτεί φέτος το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο αποκορύφωμά του στις 21 Ιανουαρίου.

Την ημέρα εκείνη οι χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα ήταν τόσο πυκνές που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, ενώ είχαν κλείσει για ώρες και τα διεθνή αεροδρόμια του Λονδίνου.

Χιλιάδες επιβάτες κοιμήθηκαν στους τερματικούς σταθμούς.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων σταμάτησε για τέσσερις ώρες την λειτουργία του και το τρένο της Μάγχης που ενώνει το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γαλλία.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν ιδιαίτερα χαμηλές ενώ οι φωτογραφίες του Λονδίνου στα λευκά είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Τις επόμενες ημέρες μπορεί να σταματήσαν οι χιονοπτώσεις ωστόσο οι βοιρειοανατολικοί άνεμοι που επικρατούσαν κράτησαν τις θερμοκρασίες αρκετά χαμηλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν δεν ξεπέρασε το μηδέν.

Στις 26 Ιανουαρίου πάντως τα σύννεφα είχαν «φύγει» από τον βρετανικό ουρανό, η ατμόσφαιρα είχε «καθαρίσει» με αποτέλεσμα να μπορέσει να τραβηχτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: