Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μπίζνες τρόμου με το τέλος του κόσμου


  Σκηνή από την ταινιά «2012» που πατά πάνω στην παρανοϊκή θεωρία, σύμφωνα με την οποία το ημερολόγιο των Μάγια είχε προβλέψει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Τι θα έκαναν οι κυβερνήσεις για να προετοιμάσουν έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους για το τέλος του κόσμου; Τίποτα!


χι, όμως, γιατί θα έρθει ο Αρμαγεδδών και οι άνθρωποι θα είναι αδύνατον να γλιτώσουν, αλλά γιατί, όπως αποδεικνύουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα, ο πλανήτης Γη και η ανθρωπότητα δεν πρόκειται να καταστραφούν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, όπως πολύ θα θέλανε διάφοροι καταστροφολόγοι και τσαρλατάνοι.

Ο φόβος, βέβαια, που εμπορεύονται διάφοροι μέσα από βιβλία, τηλεπωλήσεις και Διαδίκτυο, βρίσκει τόπο και τρόπο να ριζώσει στην καθημερινότητα, όπως αποδεικνύεται από τις αντιδράσεις αρκετών χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο που παραδομένοι στη μαγεία της δεισιδαιμονίας κάνουν πράξεις που παραπέμπουν σε «μαζική ψύχωση».
Ο παραλογισμός που επικρατεί εν μέσω της κρίσης (της οικονομικής, όχι της τελικής) και έχει ξεκινήσει από την ημιμάθεια ή την ηθελημένα λανθασμένη παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια με σκοπό το κέρδος, έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε παράλογες συμπεριφορές σε ολόκληρο το πλανήτη, από την παγωμένη Ρωσία και τις ΗΠΑ μέχρι την ηλιόλουστη Νότια Γαλλία και την Αυστραλία.
Αποθήκευση προμηθειών
Αναφορές από μια φυλακή της Ρωσίας κάνουν λόγο για κρατούμενους που πραγματικά πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει με το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο, ενώ σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές της αχανούς χώρας άνθρωποι αποθηκεύουν προμήθειες, με την ελπίδα ότι θα επιβιώσουν από την καταστροφή.
Στη Γαλλία, τη γενέτειρα του Διαφωτισμού, ένα χωριό στον Νότο της χώρας, το Μπούγκαρατς, έχει αναδειχθεί με μάλλον αδιαφανείς διαδικτυακές διαδικασίες στο μοναδικό μέρος που θα γλιτώσει από την επερχόμενη καταστροφή ύστερα από παρέμβαση εξωγήινων!
Οι παράλογες αυτές εκδηλώσεις της ανθρώπινης φύσης έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις, αλλά και τον επιστημονικό κόσμο να κάνουν τελικά κάτι για να καθησυχάσουν το κοινό.
Διαγγέλματα για το θέμα έχουν κάνει προς το παρόν η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκιλάρντ και ο Ρώσος υπουργός Εκτακτων Αναγκών Βλάντιμιρ Πουτσκόφ, ενώ επίσημες ανακοινώσεις διάψευσης έχουν βγάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA).
Το καλύτερο διάγγελμα διάψευσης του τέλους του κόσμου έκανε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, η οποία στο μήνυμά της προς τους πολίτες της χώρας της τόνισε ότι δεν θα φοβηθεί να σταθεί απέναντι στα ζόμπι, στα θηρία της κόλασης και στον θρίαμβο της κορεατικής ποπ.
Συγκεκριμένα ανέφερε στο διάγγελμά της: «Απευθύνομαι στους συμπατριώτες μου Αυστραλούς που είναι ακόμη ζωντανοί. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, όπως προβλέπει το ημερολόγιο των Μάγια. Είτε το τελικό χτύπημα έρθει από τα ζόμπι που κατασπαράσσουν την ανθρώπινη σάρκα είτε από δαιμονικά θηρία είτε από τον θρίαμβο της Κ-ποπ, για ένα πράγμα μπορείτε να είστε βέβαιοι: Θα πολεμήσω έως το τέλος».
Τη σκυτάλη σε πιο σοβαρό τόνο παίρνει η αμερικανική κυβέρνηση και ο Ρώσος υπουργός Εκτακτων Αναγκών. Στο επίσημο μπλογκ της αμερικανικής κυβέρνησης USA.gov υπάρχει μια διάψευση που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πολλές από αυτές τις φήμες αφορούν το ημερολόγιο των Μάγια που τελειώνει το 2012 (δεν τελειώνει), έναν κομήτη που θα προκαλέσει καταστροφές (δεν πρόκειται), έναν κρυφό πλανήτη που θα εμφανιστεί ξαφνικά και θα προκαλέσει καταστροφές (όχι και πάλι όχι)».
Από την πλευρά του ο Πουτσκόφ δήλωσε πρόσφατα ότι «βάσει των μέσων παρατήρησης που έχουν στη διάθεσή τους οι ρωσικές αρχές, μετά βεβαιότητας δηλώνω ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί αυτόν το Δεκέμβριο».
Η διάψευση της ΝASA
Φυσικά περισσότερη βαρύτητα έχουν τα επιστημονικά δεδομένα και οι εξηγήσεις που δίνουν οι άνθρωποι της NASA για να διαλύσουν κάθε σύννεφο αμφιβολίας και κάθε θεωρία καταστροφής που μπορεί να γεννήσει το ανθρώπινο μυαλό.
Σε δύο κείμενα στην ιστοσελίδα, ένα με ερωταπαντήσεις και ένα άλλο με τίτλο «21/12/2012 Ακόμη μια συνηθισμένη μέρα», οι άνθρωποι της NASA αναφέρουν ότι το ημερολόγιο των Μάγια δεν λήγει αυτήν τη μέρα, όπως αναφέρουν πολλοί, ότι ο πλανήτης Νιμπίρου δεν υπάρχει πουθενά στο Σύμπαν, ότι δεν πλησιάζει κανένας μετεωρίτης τη Γη, ότι οι πόλοι της Γης ακόμη και αν αντιστραφούν δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, ότι δεν πρόκειται να αντιστραφεί η περιστροφή του πλανήτη και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα τεράστιο μπλακ άουτ.
ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Εφτιαξαν site για να πουλήσουν... φόβο και αξεσουάρ επιβίωσης
Το Διαδίκτυο είναι το κατ' εξοχήν μέσο στο οποίο διακινούνται αυτές οι δοξασίες για το τέλος του κόσμου την 21η Δεκεμβρίου του 2012 και όπως είναι αναμενόμενο κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδος. Η ιστοσελίδα www.december212012.com είναι η επίσημη ιστοσελίδα της καταστροφής και οι άνθρωποι που την έχουν φτιάξει έχουν βάλει σε αυτήν οτιδήποτε σχετίζεται με το επερχόμενο τέλος του κόσμου.
Πάνω πάνω είναι μια συλλογή από τίτλους ειδήσεων από ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται στην ημερομηνία της καταστροφής. Εκεί φιγουράρουν όλες οι ιστορίες για τη Ρωσία, τη Γαλλία και για κάποιους ανθρώπους από το Λος Αντζελες που έχουν κάτσει και έχουν φτιάξει ολόκληρες συσκευές για να επιβιώσουν από τον «Αρμαγεδδών» της 21ης Δεκέμβρη.
Λίγο παρακάτω, ανάμεσα στα νέα για την καταστροφή και τα πρόσφατα άρθρα που διαφημίζουν τα βασικά καταστροφολογικά σενάρια, υπάρχουν τα προϊόντα που πουλάει η ιστοσελίδα για να επιβιώσει κάποιος από την καταστροφή του κόσμου.
Εκεί ο επισκέπτης-πελάτης μπορεί να βρει από ένα ολοκληρωμένο ατομικό κουτί επιβίωσης με 275 γεύματα μέχρι αντιασφυξιογόνες μάσκες και χημικά για καθαρισμό νερού και για αντοχή στην ραδιενέργεια. Πωλούνται επίσης συσκευές για ασύρματη επικοινωνία, γεννήτριες ρεύματος και διάφορα άλλα πράγματα που χρειάζεστε σε περίπτωση που ο ανθρώπινος πολιτισμός καταρρεύσει?
Ακόμη πωλούνται βιβλία για το θέμα, ταινίες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους ενός καλού εμπόρου που ξέρει να κερδίζει από τον φόβο των ανθρώπων. Επίσης πάνω αριστερά περνούν ονόματα και φωτογραφίες γνωστών ηθοποιών, τραγουδιστών και άλλων προσωπικοτήτων που υποτίθεται ότι πιστεύουν πως ο κόσμος θα λήξει στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ κάτω δεξιά υπάρχει το κουμπάκι για διαδικτυακές προσφορές χρημάτων για την ιστοσελίδα.
Τα... τέσσερα κακά της μοίρας μας
Το ημερολόγιο των Μάγια
Διάφορες θεωρίες έχουν αναπτυχθεί γύρω από το ημερολόγιο των Μάγια και το εάν αυτό προβλέπει ή όχι το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Η επιστημονική άποψη λέει ότι στο ημερολόγιο την ημερομηνία αυτή απλά κλείνει ένας κύκλος μέτρησης του χρόνου και ξεκινάει ένας καινούργιος. Δηλαδή όπως ακριβώς τα δικά μας ημερολόγια έχουν τις 365 ημέρες τον χρόνο και όταν τελειώνει το έτος τελειώνει και το ημερολόγιο, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το ημερολόγιο των Μάγια.
Ο πλανήτης Νιμπίρου
Η πρώτη αναφορά σε αυτό το καταστροφολογικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο πλανήτης Νιμπίρου ή πλανήτης X θα συγκρουστεί με τη Γη ή θα τη πλησιάσει επικίνδυνα προκαλώντας καταστροφές στο πέρασμά του εμφανίζεται το 1995. Η μητέρα της θεωρίας είναι η Νάνσι Λίντερ, ιδρύτρια της ιστοσελίδας ZetaTalk. Τα χρόνια πέρασαν από το 1995 και πλέον η καταστροφή του Νιμπίρου έχει συγχωνευθεί με το ημερολόγιο των Μάγια και θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012 κατά... τας γραφάς.
Ολικό μπλάκ αουτ
Στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ένα μήνυμα που προειδοποιεί για μια συνολική διακοπή ρεύματος εξαιτίας μιας... συμπαντικής συζυγίας. Οι άνθρωποι της NASA ένιωσαν υποχρεωμένοι να απαντήσουν σε αυτήν τη «φάρσα» λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως συμπαντική συζυγία, αλλά ονομάζεται πλανητική συζυγία και ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο. Επίσης και να γινόταν δεν θα είχε καμία επίδραση στη Γη, όπως έχει αποδειχθεί από τόσες φορές που πλανήτες έχουν βρεθεί σε συζυγία.
Η αλλαγή των πόλων
Η αλλαγή της κατεύθυνσης της περιστροφής της Γης, αλλά και η αλλαγή του μαγνητικού πεδίου της φαντάζουν σαν καταστροφικά σενάρια, όμως όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της NASA, τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Μια αλλαγή στην κατεύθυνση της περιστροφής είναι αδύνατη, ενώ δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την αλλαγή των πόλων του μαγνητικού πεδίου της Γης, το οποίο αλλάζει κάθε περίπου 400.000 χρόνια χωρίς να έχει καμία επίπτωση στη ζωή του πλανήτη.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: