Μια συνταγή, για όλες τις εποχές, με δυο παραλλαγές. Η ντοματόσουπα είναι πλούσια σε γεύση και αρκετά δυναμωτική. Συνδυάζεται με όλα τα βασικά πιάτα και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της…
ΥΛΙΚΑ
5 φρέσκες ντομάτες
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
8 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι αστράκι ή ψιλό ζυμαρικό
3/4 φλυτζανιού λάδι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε μικρά κομμάτια
Βάζετε το νερό, τις ντομάτες και τα λαχανικά να βράσουν για 20-30 λεπτά
Ρίχνετε το φιδέ, ανακατεύετε, πρόσθετε το βούτυρο αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρεται ζεστή
Παραλλαγή
Αν την προτιμάτε βελουτέ τότε…
μόλις ολοκληρωθεί, ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο
ανακατέψτε για ένα λεπτό
περάστε τη από μπλεντεράκι.
Tip: Συνδυάζεται θαυμάσια με μικρά κομμάτια φέτας και φρέσκο βασιλικό.
Πηγη
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: