Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πώς να γίνεις... αρχηγός!



Το να ηγείσαι μιας ομάδας, κοινωνικής ή επαγγελματικής, απαιτεί ικανότητες που άλλοι γεννιούνται με αυτές και άλλοι τις αποκτούν ωριμάζοντας. Αν η ηγεσία είναι το όνειρό σας, δεν έχετε παρά να τις καλλιεργήσετε.


1. Αξιοπιστία σημαίνει συνέπεια των πράξεων και των αξιών. Το αξιόπιστο άτομο είναι αυτό που φαίνεται και γι' αυτό εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Ειλικρινείς συμφωνίες, ελεγχόμενα συναισθήματα, αναγνωρίσιμες αντιδράσεις και όχι ξεσπάσματα.

2. Αφοσίωση σημαίνει να ξοδεύεις τον απαραίτητο χρόνο και ενέργεια για να πετύχεις τον στόχο σου. Με το να δίνεις το παράδειγμα, δείχνεις στην ομάδα σου, ότι η δουλειά δεν είναι υποχρέωση αλλά, ευκαιρία για δημιουργία.

3. Αξιοκρατία σημαίνει να δίνεις τα εύσημα όπου αναλογούν. Καθώς και να παίρνεις την ευθύνη πάνω σου για τις οποιεσδήποτε αποτυχίες. Η ομάδα σου πρέπει να ξέρει ότι είσαι πλάι τους και στα καλά και στα άσχημα.

4. Ο ηγέτης που έχει ταπεινότητα, ξέρει ότι δεν είναι καλύτερος ούτε χειρότερος από την ομάδα του. Δεν είσαι Θεός, είσαι κι εσύ μέρος της ομάδας. Γι' αυτό θα τύχει, πολλές φορές, να χρειαστεί να ακολουθήσεις την ομάδα, αντί να σε ακολουθήσει αυτή.

5. Να είσαι ανοικτός στις καινούργιες ιδέες που θα προκύψουν, ακόμα κι αν δεν συμβαδίζουν με τον δικό σου τρόπο σκέψης. Η δεκτικότητα και η αποδοχή δημιουργούν συναισθήματα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης. Από την άλλη, δημιουργείται παρακαταθήκη ιδεών για περαιτέρω χρήση.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: