Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αλμυρά μπισκότα για το ποτό μας


Είναι σπιτικά, νόστιμα, οικονομικά, διατηρούνται πολλές ημέρες φρέσκα σε βάζο και μας βγάζουν ασπροπρόσωπες όταν έρχεται ένας φίλος στο σπίτι για ποτό.



ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Υλικά για 100 μπισκότα περίπου

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο πιπέρι καγιέν
60γραμμ. βούτυρο
¾ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
½ φλιτζάνι του τσαγιού πουρέ πατάτας
1 αβγό
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κοσκινίστε το αλεύρι με το πιπέρι.
2. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και ρίξτε το στο αλεύρι. Τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι με τα δάχτυλα σας να γίνει ψιχουλάκια.
3. Προσθέστε τα τυριά, τον πουρέ και το κρόκο του αβγού. Ζυμώστε τα να ανακατευτούν και μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
4. Συνεχίστε να τη ζυμώνετε απαλά μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τη στο μπολ, σκεπάστε τη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Ανάψτε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώστε τα ταψιά του φούρνου, ή στρώστε τα με λαδόκολλα.
6. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο ακουμπήστε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη με τον πλάστη σας σε φύλλο 3 χιλιοστών πάχους περίπου.
7. Κόψτε με το κουπ-πατ αστεράκι των 5 εκατοστών τη ζύμη. Αν δεν έχετε κουπ-πατ, δεν έγινε και τίποτα. Αντί να κάνετε αστεράκια θα κάνετε δισκάκια. Η γεύση θα είναι η ίδια. Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι με στόμιο αυτών των εκατοστών περίπου.
8. Βάλτε τα αστεράκια στο ταψί σε απόσταση 1 εκατοστού το ένα από το άλλο. Χτυπήστε το ασπράδι ελαφρώς με 1 κουταλάκι νερό, αλείψτε τα και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
9. Φουρνίστε τα για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και κρυώστε τα σε σχάρα.

Σημ: Εάν δεν θέλετε να τα αλείψετε με το ασπράδι, βάλτε το σουσάμι σε ένα μπολ και πιέστε ένα-ένα αστεράκι μέσα, να κολλήσει το σουσάμι, πριν το ακουμπήσετε στο ταψί.


ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά για 35 μπισκότα περίπου

3 φέτες μπέικον
125γραμμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα, συν ½ φλιτζάνι επί πλέον
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κορν-φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανάψτε το φούρνο στους 190ο C. Βουτυρώστε τα ταψιά του φούρνου, ή στρώστε τα με λαδόκολλα.
2. Βάλτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι να κάψει και ακουμπήστε τις φέτες του μπέικον. Τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Βγάλτε τις από το τηγάνι και ακουμπήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.
3. Χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μπολ με το μιξεράκι χειρός, να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Προσθέστε τα τυριά, το 1 φλιτζάνι γραβιέρα και την παρμςζάνα και συνεχίστε να τοα χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Σταματήστε το χτύπημα και ρίξτε το αλεύρι, το κορν-φλάουρ και το μπέικον κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε τα καλά.
5. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού και πάρτε 1 ½ κουταλάκι ζύμη, κάντε τη μπαλίτσα και ακουμπήστε τη στο ταψί. Με την ανάποδη από το κουτάλι πιέστε τη να γίνει λίγο επίπεδη στην επιφάνεια. Θα κάνετε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη και θα αφήνετε απόσταση 3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο τυρί και τους παπαρουνόσπορους.
6. Φουρνίστε τα μπισκότα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και κρυώστε τα σε σχάρα.

ΤΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Υλικά για 100 τριγωνάκια περίπου

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
90γραμμ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
(Εάν δεν βρείτε, χρησιμοποιήστε το πράσινο  μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια)
½ φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα
1 αβγό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάλτε σε ένα μπολ τα 3 πρώτα υλικά. Προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίψτε τα να γίνουν ψιχουλάκια.
2. Ρίξτε μέσα όλα τα αρωματικά, τη γραβιέρα και το αβγό ελαφρώς χτυπημένο.
3. Ανακατέψτε τα να αναμειχθούν. Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη για λίγο. Βάλτε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάστε τη και αφήστε τη 30 λεπτά στο ψυγείο.
4. Ανάψτε το φούρνο στους 190ο C.  Βουτυρώστε τα ταψιά του φούρνου, ή στρώστε τα με λαδόκολλα.
5. Βάλτε το ζυμάρι ανάμεσα σε λαδόκολλα και ανοίξτε το με τον πλάστη σε φύλλο 3 χιλιοστών περίπου.
6. Κόψτε το ζυμάρι με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια 4Χ4 εκατοστά και μετά διαγωνίως, για να γίνουν τρίγωνα.
7. Ακουμπήστε τα τρίγωνα στο ταψί, σε απόσταση 1 εκατοστού το ένα από το άλλο.
8. Φουρνίστε τα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κρυώστε τα σε σχάρα.


ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά για περίπου 40 σφολιατίνια

1 πακέτο έτοιμη φρέσκια σφολιάτα, ή κατεψυγμένη
4 φέτες μπέικον
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο καπνιστό τυρί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανάψτε το φούρνο στους 190ο C. Βουτυρώστε τα ταψιά του φούρνου, ή στρώστε τα με λαδόκολλα.
2. Βάλτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι να κάψει και ακουμπήστε τις φέτες του μπέικον. Τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Βγάλτε τις από το τηγάνι και ακουμπήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.
3. Ξεδιπλώστε τα έτοιμα φύλλα της σφολιάτας πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
4. Αλείψτε τα ελαφρώς με αβγό.
5. Πασπαλίστε τη μισή επιφάνεια του πρώτου φύλλου της σφολιάτας με το ¼ του τριμμένου τυριού, αφήνοντας στην άκρη ένα κενό χωρίς τυρί 1 εκατοστό.
6. Κάντε το ίδιο και στο δεύτερο φύλλο.
7. Ψιλοκόψτε το μπέικον και ανακατέψτε το με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πάπρικα. Μοιράστε το μίγμα και στα 2 φύλλα πάνω από το τυρί.
8. Πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο τυρί.
9. Διπλώστε το πρώτο φύλλο στα 2. Δηλαδή τη κενή πλευρά, κάντε τη καπάκι στη γεμάτη, πάνω από τα υλικά. Πιέστε ελαφρώς το διπλωμένο φύλλο να κολλήσει και αλείψτε τη επιφάνεια του με αβγό.
10. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι, το φύλλο σε λωρίδες καθέτως φάρδους 1 εκατοστού περίπου. Στρίψτε τη κάθε λωρίδα και ακουμπήστε τη στο ταψί, σε απόσταση 3 εκατοστών τη μια από την άλλη.
11. Κάντε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
12. Φουρνίστε τα σφολιατίνια για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και κρυώστε τα σε σχάρα.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: