Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Δες πώς είναι σήμερα οι άνθρωποι που κόσμησαν διάσημα εξώφυλλα δίσκων



Μπορεί το πρόσωπό τους να μπήκε στην ιστορία της μουσική βιομηχανίας, αλλά πού είναι και κυρίως πώς είναι τα εξώφυλλά δίσκων που λιώσαμε να τα ακούμε.


Ο βαρύς και ασήκωτος του "Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not" των Arctic Monkeys
 
Τότε ο Chris McClure ήταν μόλις 19 χρονών και φίλος της μπάντας. Η φωτογραφία του εξωφύλλου τραβήχτηκε μετά από ένα βράδυ που ο Chris είχε βγει έξω με λεφτά που του έδωσαν τα ίδια τα Πιθήκια. Σήμερα ο "βαρύμαγκας" είναι 25 χρονών και frontman του συγκροτήματος The Violet May. Λέγεται ότι έχει κόψει το κάπνισμα.
 
Τα γυμνά πιτσιρίκια του "Houses of the Holy" των Led Zeppelin
 
Αν και στο εξώφυλλο φαίνονται έξι παιδιά, παρόλα αυτά είναι μόλις δύο. Τα αδέρφια Stefan και Samantha Gates που τότε ήταν 5 και 7 χρονών αντίστοιχα και που παρά τη μικρή τους ηλικία είχαν δείξει μεγάλο επαγγελματισμό στο 10ήμερο photoshooting του cover στο Giant's Causeway στη Βόρεια Ιρλανδία. Σήμερα ο Samantha (46) είναι μία απλή νοικοκυρά που ζει στο Cape Town, ενώ ο Stefan είναι τηλεοπτική περσόνα με δική του εκπομπή, όπου ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο και δοκιμάζει ιδιαίτερες λιχουδιές (όπως - φέρε έναν κουβά - λιπαρά αμελέτητα προβάτου στο Αφγανιστάν). Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι βρίσκει το εξώφυλλο "ενοχλητικό" και πώς δεν έχει ακούσει ούτε μία φορά το άλμπουμ.
 
Το ομορφόπαιδο στο "War" (αλλά και στο "Boy") των U2
 
O Peter Rowen γνώρισε τον Bono γιατί ο αδερφός του, ο Guggi, έκανε παρέα μαζί του. Δέχθηκε να φωτογραφηθεί και για τα δύο άλμπουμ, γιατί του έταξαν σοκολάτες Mars. Αυτό που θυμάται από τότε είναι πώς τον έπαιρναν τηλέφωνο κορίτσια ακόμα και από την Αμερική. Σήμερα ο Peter είναι 38 ετών και επαγγελματίας φωτογράφος που ζει στο Δουβλίνο. Αν και έχει τραβήξει αρκετές φωτογραφίες των U2 σε συναυλίες του, δεν έχει κανένα από τα δύο άλμπουμ που έχουν φωτογραφία τον ίδιο.
 
Η ξανθιά καλλονή με το κίτρινο polo στο "Contra" των Vampire Weekend
 
Η παλιά αυτή Polaroid τραβήχτηκε το 1983 από τον φωτογράφο Tom Brody. Το κορίτσι είναι Ann Kirsten Kennis, η οποία τότε ήταν επαγγελματίας μοντέλο, που μάλιστα αργότερα συμμετείχε και σε διαφημιστικά της L'Oreal για προϊόντα μαλλιών. Οι Vampire Weekend μόλις είδαν τη φωτογραφία μαγεύτηκαν και την έκαναν εξώφυλλο τους. Μαγεύτηκε....NOT...και η ίδια η Ann (σήμερα 53), η οποία ανακάλυψε πώς είχε γίνει η άγνωστη θεά του indie συγκροτήματος εντελώς τυχαία, όταν η κόρη της αγόρασε το CD. Η Ann αντί να χαρεί προτίμησε να μηνύσει μπάντα και φωτογράφος για 2 εκατ. δολάρια. 
 
Η καυτή νοσοκόμα του "Enema of the State" των Blink 182
 
Τότε που τραβήχτηκε η φωτογραφία η Janine Lindemulder δούλευε στη βιομηχανία του πορνό, ενώ είχε κερδίσει και τον τίτλο Pet of the Month Honor του περιοδικού Penthouse το 1987. Αργότερα η Janine αποφάσισε να αφήσει το πορνό για να γίνει παιδαγωγός, παντρεύτηκε τον Jesse James (πρώην της Sandra Bullock) το 2002, επέστρεψε στο πορνό, χώρισε με τον Jesse και συνελήφθη αρκετές φορές γιατί απειλούσε τον Jesse, αλλά και για φοροδιαφυγή.
 
Το μωρό με την άφρο κουαφίρ στο "Ready to Die" του Notorious B.I.G
 
Αν και πολύ νόμιζαν πώς το μωρό ήταν ο ίδιος ο B.I.G, το μπουμπούκι αυτό ήταν ένα πιτσιρίκι που έβγαλε (ή μάλλον οι γονείς του έβγαλαν) μόλις 150 δολάρια για να κάνει το συγκεκριμένο εξώφυλλο. Το όνομα αυτού Keithroy Yearwood. Εικοσάρης πια, μένει στο Bronx και θέλει να σπουδάσει sports management. Προσπαθεί να αποφεύγει να μιλάει για τη φωτογραφία γιατί κανείς δεν τον πιστεύει.
 
Το αγόρι με το κόκκινο πουλόβερ στο "Placebo" των Placebo
 
O David Fox δεν ήθελε ποτέ να γίνει εξώφυλλο δίσκου. Η ξαδέρφη του ήταν αυτή που έδωσε το ok, πριν από 16 χρόνια, στο να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του. Ο ίδιος - άνεργος μάγειρας σήμερα - έχει μηνύσει το συγκρότημα γιατί του κατέστρεψε τη ζωή (έχει ισχυριστεί πώς έπεσε και θύμα ξυλοδαρμού στο σχολείο εξαιτίας του "Placebo").
 

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: