Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Παίρνει σκούπα ο Ιβάν!


Παίρνει σκούπα ο Ιβάν!

Λίγο μιλάει, πολλά σκέφτεται. «Για μένα δεν υπάρχει στόχος να είσαι δεύτερος», ανέφερε στο... διάγγελμά του προς τον κόσμο ο τελειομανής Ιβάν Σαββίδης, που πλέον αποτελεί το μεγάλο αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι περισσότεροι ερμήνευσαν -λανθασμένα- τη δήλωσή του αυτή ως προάγγελο μεταγραφικής επέλασης του «Δικεφάλου του Βορρά», προκειμένου ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου να κερδίσει, με αυτόν τον τρόπο, τους οπαδούς της ομάδας.


Ομως ο θρησκόληπτος Πόντιος από το Ροστόφ της Νότιας Ρωσίας ήρθε για να βάλει τάξη στο «μαγαζί» του, για να το «καθαρίσει» σε όλα τα σημεία. Κι αν δεν το είπε, πως δεν σκοπεύει να σκορπά εκατομμύρια, το έδειξε με κάθε τρόπο.

Το μεταγραφικό μπάτζετ δεν διαφοροποιήθηκε μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου που ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου 2012, όταν και κατέθεσε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, ενώ τον περασμένο Μάιο είχε δώσει 2 εκατ. ευρώ, υπό μορφή δανείου, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να τακτοποιήσει τις οφειλές του και να αποκτήσει άδεια συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το συνολικό μπάτζετ της ομάδας, το οποίο είναι ζήτημα αν ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Οι κινήσεις
Ομως ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος και πριν από έξι χρόνια είχε επιχειρήσει, ίσως όχι με την ίδια θέρμη, να σώσει την ομάδα του ΠΑΟΚ, έχει μάθει τα πάντα για την τελευταία του επένδυση. Διότι αυτό ακριβώς αποτελεί για εκείνον η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς σκοπεύει να καλύψει τα ανοίγματα, να αναπτύξει όλες τις πηγές εσόδων, να καταστεί, ει δυνατόν, η ΠΑΕ αυτοσυντηρούμενη, να προχωρήσει, αν χρειαστεί, ακόμα και σε ρήξεις. Ακόμα κι αν πρόκειται για τους οπαδούς της ομάδας του!

Πριν οι φίλοι του ΠΑΟΚ δώσουν... δικαίωμα στον νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να προβεί σε εκκαθαρίσεις, με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, στον πρώτο αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης, ο Ιβάν Σαββίδης είχε πάρει τις αποφάσεις του να αποβάλει από τις κερκίδες τα ταραχοποιά στοιχεία, καθώς είναι της άποψης ότι η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας ζητεί να τους δείξει την... κόκκινη κάρτα.

Η οικονομική αιμορραγία που θα υποστεί η ΠΑΕ, όχι επειδή αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά διότι πρωτόδικα ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ με ετήσιο αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή, στα τρία επόμενα παιχνίδια του στην Τούμπα θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς τους φιλάθλους του και θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στην ΟΥΕΦΑ, προβίβασαν στην πρώτη θέση της λίστας των προτεραιοτήτων του Πόντιου επιχειρηματία την κάθαρση της κερκίδας. Τον τρόπο που θα επιβάλλει την τάξη στις εξέδρες της Τούμπας δεν τον γνωρίζει ακόμα. Υπάρχει, όμως, η βούληση να φτάσει ως το τέρμα, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

Ο Ιβάν Σαββίδης και να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» που συνδέει ορισμένους από τους σκληροπυρηνικούς φίλους του «Δικεφάλου» με οπαδούς της Παρτίζαν Βελιγραδίου, για τους οποίους αποτελεί τρόπο ζωής η συμμετοχή σε επεισόδια. Και ουκ ολίγες φορές εξτρεμιστικά στοιχεία με το παρωνύμιο «νεκροθάφτες», έχουν έρθει στην Ελλάδα κι έχουν καθίσει στη θύρα 4 της Τούμπας, για να διδάξουν τον... πολιτισμό τους και να πρωταγωνιστήσουν σε έκτροπα, φέροντας μαζί τους και την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Οι οπαδοί του «Δικεφάλου» αποφάσισαν να αδελφοποιηθούν με εκείνους της Παρτίζαν ως απάντηση στη σύμπραξη των οπαδών του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Παρότι δύο δικά τους «παιδιά», ο Μπάνε Πρέλιεβιτς υπήρξε παίχτης των «ερυθρολεύκων» του Βελιγραδίου και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς οπαδός τους, οι φίλοι του ΠΑΟΚ εχθρεύονται, όσο και οι οπαδοί της Παρτίζαν, τον Ερυθρό Αστέρα.

ΠΑΟΚ και Παρτίζαν, παρότι έχουν ιδεολογικές διαφορές, καθώς ο «Δικέφαλος» είναι λαϊκή ομάδα, ενώ οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, έχουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Και μίσος για ό,τι είναι ερυθρόλευκο.
Γι' αυτό και οι οπαδοί της Παρτίζαν μόλις πληροφορήθηκαν, πριν από δύο μήνες, το ενδιαφέρον της ομάδας τους για την απόκτηση - υπό μορφή δανεισμού- του τέως παίχτη του Ολυμπιακού, Αλεξάνταρ Κάταϊ, απαίτησαν -και πέτυχαν- τη ματαίωση της σχεδόν βέβαιης μετακίνησης...

ΔΙΑΦΩΝΙΑ
Με βάση όσα έχουν διαρρεύσει, ο Σαββίδης διαφωνούσε με τη μετάβαση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Βιέννη, στον επαναληπτικό με τη Ραπίντ.

Ο ίδιος φοβόταν μήπως διεξαγόταν το... β΄ ημίχρονο των επεισοδίων. Επέμενε, όμως η διοίκηση του Ζήση Βρύζα, η οποία εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι δεν θα γίνει το παραμικρό.

Κι επειδή εκείνη θεωρούσε ότι κάτι παραπάνω ήξερε, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο «Χάναπι».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: