Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μάθε τι λένε οι φίλοι του για σένα!


Μπορεί να τους συμπαθείς, μπορεί και όχι. Είναι αναγκαίο όμως να τους ανεχτείς, γιατί είναι οι φίλοι του συντρόφου σου. Μάθε λοιπόν πώς να τους «χειρίζεσαι» και ποιες συμπεριφορές πρέπει να αποφεύγεις.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για το πώς σε «βλέπουν» οι κολλητοί του δικού σου (είτε του συντρόφου, είτε του συζύγου σου); Πόσο μπορεί να τους φαίνονται τα αστεία σου «άνοστα» ή να σε θεωρούν... ξινή; Ή ακόμη και να πουν ότι τους κολλάς!

«Ο κόσμος έξω από το γάμο σας μπορεί να δει συχνά και να κρίνει πράγματα σε σχέση με τα οποία εσείς ούτε καν ασχολείστε στο επίπεδο της σχέσης και της συμπεριφοράς σας» αναφέρει η κυρία Τζούλι Χανκς, διευθύντρια του τμήματος Θεραπείας Οικογενειακών Ζητημάτων του Wasatch, το οποίο εδρεύει στη Γιούτα των ΗΠΑ. Η κυρία Χανκς ζήτησε από αρκετούς άνδρες να μοιραστούν μαζί της, τις σκέψεις τους για τις γυναίκες των φίλων τους και πολλά από αυτά τα οποία της είπαν χρήζουν της προσοχής μας:

«Μας κρίνει όλη την ώρα»

Ο Σκοτ ήταν ένας από τους άνδρες που θέλησαν να μιλήσουν χωρίς φόβο και πάθος για το πώς βλέπει τη γυναίκα του καλύτερου φίλου του. Όντας σε απόσταση ασφαλείας, εκμυστηρεύτηκε ότι θεωρεί δεδομένο πως η σύζυγος του κολλητού του, στην... καλύτερη περίπτωση, είναι σνομπ και ψωνισμένη. «Κάθε φορά που λέμε ιστορίες από τα χρόνια της νιότης, είναι σαν να δείχνει μια θλίψη, σαν να μας λυπάται που μιλάμε για το παρελθόν. Το βλέπω στα μάτια της», ανέφερε.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει η Ελίζαμπεθ Λομπάρντο, PhD και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «A happy you», η γυναίκα δεν πρέπει να δείχνει ότι είναι υπεράνω όσων λένε ο σύζυγος της με τους φίλους τους. «Δεν χρειάζεται να σε λατρεύουν οι φίλοι του... αρκεί να φαίνεται ότι αποδέχεσαι την κουβέντα τους» τονίζει.

«Ευχόμαστε να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί μας»

Αν ένας φίλος του άντρας σου πει κάτι τέτοιο, αυτό μπορεί να σημαίνει είτε πως σε αποδέχεται, είτε, όμως, ότι νομίζει πως δεν τον κάνεις καθόλου κέφι στην παρέα... Για να είσαι σίγουρη ότι η φιλική σχέση με τον κολλητό του θα εξελιχθεί χωρίς παρατράγουδα, απλά αποδέξου την επόμενη, κοινή, πρόσκληση του. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά θα πρέπει να είσαι απίκο, αλλά σίγουρα, τουλάχιστον μέχρι να φύγουν οι «σκιές», ας δείξεις πιο δεκτική στις φιλικές συναντήσεις.

«Τη μισούμε όταν τον παίρνει κάθε λίγο και λιγάκι τηλέφωνο»

Το μπίρι - μπίρι και τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα κάθε φορά που ο άντρας σου πάει βόλτα ή βρίσκεται σε κάποιο σπίτι με φίλους, το σίγουρο είναι ότι μόνο θετικά δεν θα σχολιαστούν από τους κολλητούς του. Ατάκες του τύπου «κοίτα πως τον πρήζει», «δεν του έχει καθόλου εμπιστοσύνη», «τον πνίγει», να είσαι βέβαιη ότι θα είναι στην ημερήσια διάταξη των φίλων του. Και κάθε φορά που θα σε βλέπουν, όσο και αν χαμογελούν, κατά βάθος δεν θα σε βλέπουν με ... καλό μάτι.

«Κάνει συνεχώς ότι κάτι έκτακτο έτυχε για να μας χαλάει τα σχέδια»

Προσοχή!  Όσο και αν είναι λογικό να τύχει, έστω και αν έχεις και η ίδια βάλει το χεράκι σου,   κάτι έκτακτο το οποίο θα σε κάνει να ζητήσεις από τον άντρα σου να αναβάλει ένα προγραμματισμένο ραντεβού με το φίλο ή τους κολλητούς του, σε καμιά περίπτωση μην το κάνεις σκοινί - κορδόνι και υιοθετήσεις αυτή την τακτική για να τον κρατάς κοντά σου. Αν τύχει πάνω από μια φορά «έκτακτο» γεγονός, ακόμη δηλαδή και αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και πραγματικά υπάρξει μια εκτός προγράμματος ανάγκη, καλό θα είναι -αν μπορείς- να την αντιμετωπίσεις μόνη σου και να μην του (ξανά) ζητήσεις να ακυρώσει τη συνάντηση. Οι φίλοι του από τη δεύτερη κιόλας φορά θα σε κατατάξουν στην κατηγορία «τσιμπούρι» και τα σχόλια (αρνητικά, φυσικά...) θα δίνουν και θα παίρνουν σε καθημερινά βάση σε βάρος σου.

«Τον υποτιμά συνέχεια - δεν τον σέβεται»

Άλλος ένας κανόνας  ο οποίος έχει να κάνει με τη συμπεριφορά σου. Ποτέ, ποτέ, μα ποτέ μην υιοθετήσεις την τακτική να υποτιμάς το σύζυγο σου μπροστά στους φίλους του. Είτε τον υπερασπιστούν, είτε όχι, από πίσω θα σου... σούρουν πολλά. Οι άνδρες, όταν μια γυναίκα τους θίγει είτε τους ίδιους, είτε τους φίλους τους, λειτουργούν αλληλέγγυα και επιλέγουν να «μαυρίσουν» τη σύζυγο του κολλητού τους, παρά να την βλέπουν να τον υποτιμά μπροστά τους. Αν δεν δείχνεις σεβασμό στον άντρα σου μπροστά στους φίλους του, τότε σε καμιά περίπτωση μην περιμένεις να σε έχουν σε πραγματική εκτίμηση.

«Του "υποκλέπτει" τα μηνύματα από το κινητό»

Φρόντισε, αν έχεις τη λογική της... υποκλοπής κλήσεων και μηνυμάτων στο κινητό, να μην το πάρει χαμπάρι, πρώτα ο άντρας σου και, φυσικά, οι φίλοι του. Γυναίκες - «υποκλοπείς» είναι καταδικασμένες χωρίς δεύτερη συζήτηση για τους άντρες. Θα σε πουν ανασφαλή, άτομο με φοβίες και κόμπλεξ και «χίλια δυο» άλλα, Μην αποκλείεις, μάλιστα, να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τον σύντροφο σου ενισχύοντας του, ακόμη και έμμεσα, μια εντελώς αρνητική εικόνα για εσένα.

«Φλερτάρει μαζί μας»

Είπαμε να είσαι χαλαρή με τους φίλους του συντρόφου σου, όμως μην το παρακάνεις. Η πολύ φιλική προσέγγιση, τα αγγίγματα, τα φιλιά στα μάγουλα και τα πολλά χαμόγελα, όσο φιλικά και αν είναι, θα παρεξηγηθούν 100%. Οι περισσότεροι από τους κολλητούς του, ειδικά αν είσαι μια πολύ γοητευτική γυναίκα, μπορεί ακόμη και να πουν πίσω από την πλάτη σου ότι τους «κολλάς»! Και εάν μια τέτοια χαζή εκτίμηση φτάσει στα αυτιά του δικού σου, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: