Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Το καλοκαίρι στην… ακµή του


Το καλοκαίρι στην… ακµή του

Πώς να περιποιηθείτε σωστά το δέρμα σας


Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που ταλαιπωρούνται εξαιτίας της ακμής, τότε καλό θα ήταν να περιποιείστε ιδιαίτερα το δέρμα σας τώρα το καλοκαίρι καθώς από τη μία πλευρά μπορεί ο ήλιος να καλύψεις τις βλάβες αλλά από την άλλη να διεγείρει τους σµηγµατογόνους αδένες µε αποτέλεσµα αυτοί να παράγουν περισσότερο σµήγµα.

Μύθος και αλήθεια
Ο ήλιος µπορεί να θεραπεύσει την ακµή ή να απαλύνει τα σηµάδια της όπως πιστεύουν πολλοί; ∆ιάφοροι ερευνητές ήδη τείνουν προς την αντίθετη άποψη. Αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι ότι το καλοκαίρι η ακµή µπορεί να φαίνεται λιγότερο, αφού ο ήλιος µπορεί να καλύψει εν µέρει τις βλάβες, µιας και δίνει χρώµα στην επιδερµίδα µε αποτέλεσµα τα σπυράκια να φαίνονται λιγότερο. Υπάρχουν όµως περιπτώσεις που το πρόβληµα χειροτερεύει γιατί ο ήλιος µπορεί να διεγείρει τους σµηγµατογόνους αδένες µε αποτέλεσµα αυτοί να παράγουν περισσότερο σµήγµα.

Η κατάλληλη περιποίηση
Το δέρµα µε ακµή χρειάζεται και αυτό καλλυντική περιποίηση, µε ειδικά όµως προϊόντα που θα το προστατέψουν και ταυτόχρονα θα συµβάλουν στον έλεγχο του προβλήµατος. Αρκεί βέβαια όλα αυτά να είναι ανάλογα µε τη µορφή της ακµής, τη θεραπεία που προηγήθηκε, την ένταση και την έκταση των βλαβών καθώς και µε το φύλο και την ηλικία του ατόµου.

Τι να κάνετε
• Καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί µε σκέτο νερό και το βράδυ µε γαλάκτωµα ή µε ουδέτερο σαπούνι µε pH 5.5.
• Φοράτε αντηλιακό µε δείκτη προστασίας 50+ που είναι απαραίτητο κάθε ηλιόλουστη µέρα. Εφαρµόστε το 30 λεπτά πριν βγείτε και αν είστε στην παραλία (και εποµένως είστε συνεχώς εκτεθειµένες στον ήλιο) ανανεώνετέ το κάθε µισή ώρα. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιµοποιήσετε ένα αντηλιακό προϊόν µε χρώµα για κάλυψη και φωτοπροστασία.
• Ξεπλένετε το πρόσωπό σας αφού βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα.
• Για το µακιγιάζ χρησιµοποιείτε µη λιπαρά προϊόντα σε λεπτή στρώση.

Πείτε «όχι» στα...
• Καλλυντικά µε άρωµα γιατί µπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες.
• Προϊόντα µακιγιάζ µε ιριδίζοντα µικροστοιχεία, γιατί είναι ερεθιστικά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: