Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Λάθη γυναικών δια στόματος ανδρών



Αν τύχαινε να βρεθείς σε μια αντροπαρέα με θέμα συζήτησης «τα παράπονα των ανδρών από τις γυναίκες τους» θα μάθαινες από πρώτο χέρι, ποιες συνήθειες σου ή συμπεριφορές, δεν αντέχει ο δικός σου.


Σε όποια γυναικοπαρέα κι αν βρεθείς, αποκλείεται να μην πέσει στο τραπέζι το κεφάλαιο «παράπονα των γυναικών  από τους άνδρες τους». Η φίλη μου η Ελένη για παράδειγμα, συνήθως παραπονιέται ότι το αγόρι της είναι λιγομίλητο, η Εύη για τις ανώριμες αντιδράσεις του όταν τυχαίνει να μαλώσουν και η Αλεξία, η οποία βρίσκεται λίγο πριν τα σκαλιά της εκκλησίας, για το ότι εκείνος είναι φανατικός τηλε-οπαδός της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η κάθεμιά από εμάς μπορεί να εντοπίσει και να περιγράψει λεπτομερώς τα «ελαττώματα» του συντρόφου της, είτε πρόκειται για «κακές» συνήθειες που εκείνος έχει, είτε για συμπεριφορές που υιοθετεί και την ενοχλούν. Αν όμως τύχαινε να βρεθείς σε μια αντροπαρέα - όπου και εκεί γίνονται παρόμοιες συζητήσεις - πραγματικά θα βυθιζόσουν σε βαθιά περισυλλογή με όσα θα άκουγες. Διάβασε λοιπόν ποια λάθη εντοπίζουν πιο συχνά οι άνδρες σε εμάς και, αν τα κάνεις κι εσύ, προσπάθησε να τα διορθώσεις, πριν είναι πολύ αργά για τη σχέση σου.


Λάθος 1ο: «Προσπαθεί συνεχώς να με κάνει να τη ζηλεύω»

Ίσως επιδιώκεις να σου δώσει περισσότερη σημασία, ή προσπαθείς να τον κάνεις να σε ζηλεύει για να ανεβάσεις τις «μετοχές» σου και να νιώσεις καλύτερα. Το μόνο που καταφέρνεις όμως, είναι να δημιουργείς εντάσεις μεταξύ σας που σε βάθος χρόνου θα τον κουράσουν με αποτέλεσμα να τον χάσεις. Αντί λοιπόν να του βάζεις συνεχώς «φυτιλιές», προσπάθησε να «δουλέψεις» με τον εαυτό σου, προσφέροντας  εσύ πρώτα την προσοχή και τη σημασία που έχεις ανάγκη. Η αυτοπεποίθηση που θα αποπνέεις ύστερα, θα τον κάνει να μην ξεκολλάει από πάνω σου.

Λάθος 2ο: «Πολλές φορές αισθάνομαι ότι με υποτιμά»

Αν προσβάλεις τον ανδρισμό του, μειώνοντας την αρσενική του φύση ή θίγοντας την αρρενωπότητά του, τότε με μαθηματική ακρίβεια, τον οδηγείς μακριά σου. Οι άνδρες, όπως και εμείς, έχουν ανάγκη να επιβεβαιώνονται σε κάθε επίπεδο -ότι είναι ο καλύτερος εραστής που είχες ποτέ, ότι είναι ο πιο ευγενικός και γενικά... ο καλύτερος σύντροφος της ζωής σου. Μην παραλείπεις λοιπόν να του λες πόσο υπέροχος άνδρας είναι, πόσο καλά περνάς μαζί του και πόσο υπερήφανη αισθάνεσαι γι αυτόν, προκειμένου να μη βάλει «πλώρη» για άλλες αγκαλιές.

Λάθος 3ο: «Εγώ είμαι αυτός που φταίω για όλα»

Δεν ξεχνάς ποτέ τα λάθη που έχει κάνει και φροντίζεις να του τα «χτυπάς» με κάθε ευκαιρία. Αυτή η τακτική, να τον τοποθετείς δηλαδή για κάθετι στη θέση του θύτη, σίγουρα τον απομακρύνει από εσένα. Χρειάζεται λοιπόν να κάνεις την αυτοκριτική σου για να μπορέσεις να εντοπίσεις και τα δικά σου λάθη. Όταν την ολοκληρώσεις καλό θα ήταν να κάνεις μια συζήτηση μαζί του για τα λάθη που εκείνος κάνει κατά καιρούς, ξεκινώντας όμως τη συζήτηση από τα δικά σου. Είναι ο μοναδικός τρόπος να του τα επισημάνεις, χωρίς να φαίνεται ότι εκείνος μόνο φταίει, αφού εξ αρχής θα έχεις ομολογήσει και συνεπώς απολογηθεί για τα δικά σου σφάλματα.

Λάθος 4ο: «Όλο ζητάει... ζητάει... ζητάει...»

Αρκετές γυναίκες «βλέπουν» τον σύντροφό τους σαν τον μπαμπά τους,  που οτιδήποτε ζητούσε η κορούλα έτρεχε να της το φέρει, «για να μην της λείψει τίποτα». Το να έχεις απαιτήσεις υλικές από τον σύντροφό σου και μάλιστα πολυτελείς, που ίσως ξεπερνούν την αντοχή της τσέπης του, σίγουρα δεν θα σου βγει σε καλό. Και αυτό γιατί, με το να του ζητάς πράγματα που εκείνος δεν αντέχει οικονομικά να σου προσφέρει, τον κάνεις να αισθάνεται ανεπαρκής και ανίκανος και σύντομα θα σε παρατήσει. Για να μην τον χάσεις λοιπόν, σταμάτησε να  έχεις υπερβολικές απαιτήσεις. Κάνε έναν καλύτερο προγραμματισμό στα έξοδά σου, κρατώντας μερικές οικονομίες στην άκρη για να έχεις τη δυνατότητα να ψωνίζεις μόνη σου αυτά που επιθυμείς και να μη χρειάζεται να του ζητάς κάθε τόσο χρήματα.

Λάθος 5ο: «Σιχαίνομαι να μου φωνάζει μπροστά σε κόσμο»

Αποτελεί «αιτία διαζυγίου» κατά τα λεγόμενα αρκετών ανδρών, το να τους κάνει η σύντροφός τους ρεζίλι σε δημόσιο χώρο. Αν είσαι έξω μαζί του και εκείνος σε κάνει έξαλλη με κάτι που είπε ή έκανε, συγκράτησε τον εαυτό σου και μη του κάνεις σκηνή μπροστά στους άλλους. Στην αντίθετη περίπτωση, το πιθανότερο είναι να σε «αποκλείσει» από τη συγκεκριμένη παρέα και σιγά -σιγά και από τη ζωή του. Αργότερα, όταν θα είστε οι δυο σας, μπορείς σε ήρεμο κλίμα να του επισημάνεις τι ήταν αυτό που σε πείραξε. Θα το εκτιμήσει ότι δεν τον έκανες «ρόμπα» μπροστά σε φίλους και περαστικούς και θα έχει την ευκαιρία να απολογηθεί για το σφάλμα του, ή έστω να το παραδεχτεί.


Μαρία Κόλλια
m.kollia@lampiri.gr


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: