Φαντάσου μια ποικιλία τροφών που να είναι νόστιμες, θρεπτικές και υγιεινές για σένα. Η ποικιλία που ακολουθεί πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σου την παρουσιάσουμε.
1.ΜΗΛΑ
Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Tα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μήλων είναι πολλά καθώς καθυστερούν τα νοσήματα φθοράς και παρέχουν αντιγηραντική, αγχολυτική, ηρεμιστική και αντιπυρετική προστασία.
Έρευνες έδειξαν ότι οι ενήλικες γυναίκες που έτρωγαν τακτικά μήλα είχαν 13% έως 22% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου.
2.ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, ριβοφλαβίνη και μαγνήσιο. Μια επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Reviews πέρυσι έδειξε ότι τα αμύγδαλα ως τρόφιμο μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.
Η περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε λιπαρά οξέα, το 91-94% εκ των οποίων είναι ακόρεστα, μπορεί εν μέρει να εξηγήσει αυτό το γεγονός. Τα αμύγδαλα, τέλος, έχουν επίσης την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες από κάθε άλλο ξηρό καρπό.
3.ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο και φυτοθρεπτικά συστατικά. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Το μπρόκολο περιέχει επίσης τη βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό, καθώς και βιταμίνη
Πηγή:madamefigaro.gr
0 σχόλια: