Σίγουρα δεν θα είναι σαν οποιαδήποτε άλλη Sangria που έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Είναι αρωματική, πολύ γευστική και ανάλαφρη
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 3 1/2 φλιτζάνια νέκταρ ροδάκινου
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί /κατά προτίμηση τύπου Pinot Grigio
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε τη ζάχαρη με τα φύλλα βασιλικού και τη μισή ποσότητα από το χυμό ροδάκινου
2
Άφησε το μείγμα να πάρει βράση και παράλληλα λιώσε τα φύλλα βασιλικού με ένα κουτάλι να απελευθερώσουν τα αρώματα και τις γεύσεις τους
3
Χαμήλωσε και άφησε να σιγοβράσει όσο χρειαστεί να λιώσει η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει καλά
4
Σούρωσε το βασιλικό σε μια κανάτα γεμάτη πάγο και πρόσθεσε το κρασίκαι το υπόλοιπο χυμό
5
Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε
SHARE THIS
0 σχόλια: