Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η απίστευτη ιστορία της Lolo Jones που ψάχνει τον "πρίγκιπα" στο διαδίκτυο



Η Lolo Jones είναι πανέμορφη, πετυχημένη και πάνω απ’ όλα παρθένα! Η Αμερικανίδα εμποδίστρια, έχασε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες από ένα στραβοπάτημα. Ελπίζει να εξιλεωθεί στο Λονδίνο, για όλα όσα πέρασε στην ζωή της, η οποία θα μπορούσε να γίνει ταινία!


Η Jones και τα τέσσερα αδέρφια της μεγάλωσαν σε συνθήκες φτώχειας στην Αϊόβα, μαζί με τον αφροαμερικάνο πατέρα τους, James και την λευκή μητέρα τους Lori. ;Έμαθε το τρέξιμο από τον πατέρα της. Έπρεπε να πηγαίνει παντού τρέχοντας, αφού η οικογένεια δεν είχε αυτοκίνητο. Η ίδια θυμάται: «Ήμουν πάντα μαζί του κι έτρεχα. Μου έδειχνε τρόπους να διαχειρίζομαι την αναπνοή μου και τα χέρια μου. Αυτές ήταν οι μοναδικές στιγμές μαζί του».
Τα συνεχή μπλεξίματα του James Jones με το νόμο, τον απομάκρυναν από την οικογένειά του. Άρχισε να μπαινοβγαίνει στις φυλακές για ένα σωρό σοβαρά αδικήματα: ένοπλες ληστείες, φόνο και κακοποίηση (της συζύγου του και μητέρας της Lolo). Έφτασε στο σημείο να μάθει στα παιδιά του πώς να κλέβουν από καταστήματα: «Πηγαίναμε στο μανάβικο και μας έλεγε, «εγώ θα κάνω ότι μιλάω στο τηλέφωνο, κι εσείς θα πάρετε πράγματα». Δυστυχώς τα... μαθήματα αυτά τα χρησιμοποίησα όταν ο πατέρας μου ήταν φυλακή και πεινάγαμε. Έκλεβα φαγητό από τα σούπερ μάρκετ, για να επιβιώσουμε».
 
Η μητέρα της Jones, αναζητούσε τρόπους επιβίωσης από πόλη σε πόλη, ψάχνοντας για μία δουλειά. Όμως τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Άλλαζαν σπίτια και σχολεία συνεχώς. Όταν η Lolo έγινε 8 ετών, περίμενε ένα καλύτερο δώρο από το να καταλήξουν όλοι σ’ ένα υπόγειο του κτιρίου του «Στρατού Σωτηρίας». Τα χρήματα είχαν τελειώσει και οι Jones άρχισαν να δοκιμάζονται: «Ήταν εφιάλτης για μένα, αλλά προσπαθούσαμε να το κρατήσουμε μυστικό, επειδή ντρεπόμαστε. Ευτυχώς δεν το έμαθε κανείς».
Μέσα σε 8 χρόνια φοίτησε σε ισάριθμα σχολεία. Όταν έμεινε στο ίδιο σχολείο για τέσσερα χρόνια, η μητέρα της, την ειδοποίησε ότι έπρεπε να μετακομίσουν πάλι. Η Lolo αρνήθηκε. Δεν ήθελε ν’ αφήσει τις φίλες της αλλά και την ομάδα στίβου του σχολείου. Και τα κατάφερε. Παρά το ότι έμεινε με τρεις διαφορετικές οικογένειες, ήταν άριστη μαθήτρια, αθλήτρια και μουσικός! Κάποια στιγμή ήταν η καλύτερη αθλήτρια στην Αϊόβα. Περίμενε πώς και πώς να έρθει η αθλητική υποτροφία: «Ήταν για μένα ένας τρόπος να ξεφύγω από αυτήν την ζωή. Να πάρω ένα πτυχίο για να μη χρειαστεί να έρθω αντιμέτωπη με τις δυσκολίες που έζησε η μητέρα μου. Να μην καταλήξω καμαριέρα σε ξενοδοχείο».
Η υποτροφία όχι απλά ήλθε, αλλά την εξέπληξε, αφού της την πρόσφερε ένα από τα κορυφαία «στιβικά» (και όχι μόνο) πανεπιστήμια, το LSU. Πήγε εκεί το 2000 και κατέκτησε 3 συνεχόμενα χρυσά στα 100μ. εμπόδια. Το μεγάλο της όνειρο ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004. Δεν προκρίθηκε και οι δυσκολίες συνεχίστηκαν. Έκανε προπονήσεις την μέρα και δούλευε σε διάφορες δουλειές το βράδυ, για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό: «Εργάστηκα ως σερβιτόρα, ταμίας σε πολυκατάστημα, αναλάμβανα να πετάω τα σκουπίδια είτε την υποδοχή σ’ εστιατόρια. Εκανα ό,τι και η μάνα μου».
 
Οι κόποι της επιβραβεύθηκαν με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση κι έναν μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Από παντελώς άγνωστη εξελίχθηκε στην κορυφαία εμποδίστρια του πλανήτη. Φορμαρίστηκε την κατάλληλη στιγμή και το χρυσό μετάλλιο έδειχνε να βρίσκεται στο τσεπάκι της. Ένα στραβοπάτημα στο προτελευταίο εμπόδιο, της στέρησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μ μ’ εμπόδια: «Είχα άλλη μία κούρσα, τον τελικό. Δεν ξέρω τι δεν έγινε. Ξέρω τι έγινε. Δεν νίκησα. Μόλις χτύπησα το εμπόδιο με το δεξί μου πόδι ήξερα αμέσως ότι έχασα το χρυσό. Για κάποιον που κάνει εμπόδια, το να το χτυπήσει με το πρώτο πόδι, ισοδυναμεί με θάνατο. Οταν έκοψα το νήμα, έπεσα κάτω κι ένιωσα σα να με μαχαίρωσε κάποιος στο στομάχι. Δεν είχα την ενέργεια να σηκωθώ πάνω. Εκλαιγα, αλλά την ίδια στιγμή έλεγα από μέσα μου: «κλαις, αλλά είσαι εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εφτασες μέχρι την μεγάλη παράσταση. Το σόου». Κάτι είναι κι αυτό».
 
Μετάλλιο δεν πήρε, όμως προσέλκυσε ένα σωρό χορηγούς από την Asics, μέχρι την Red Bull και την Oakley. Από τότε και μέχρι σήμερα οι αποδοχές τις από τις διαφημιστικές συμφωνίες ξεπερνούν τις 600.000 δολάρια. Δεν της λείπει τίποτε. Εκτός από ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και μία σταθερή σχέση.
 
Παρά την εμφάνισή της η Lolo Jones λέει πως είναι άτυχη στα ερωτικά της, παρά το ότι σαρώνει όλα τα on line dating services κάθε βράδυ, αγκαλιά με το iPad. Υποστηρίζει ότι την βοήθησε περισσότερο στον τομέα αυτόν το Twitter: «Περιμένω ένα ιδανικό tweet από κάποιον που δεν χρησιμοποιεί για φωτογραφία του κάποια από μοντέλο του Abercrombie. Την έχω πατήσει κάπως έτσι και στο ραντεβού εμφανίστηκε ένας τελείως χαμένος τύπος. Νομίζω ότι κάπου εδώ φτάνει μία κοπέλα που είναι 29 ετών, μόνη της σ’ ένα σπίτι γεμάτο σκυλιά (γέλια)».
Βεβαίως η Jones γνωρίζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να βρει σταθερή σχέση. Τον Μάρτιο τουίταρε (@lolojones) πως είναι παρθένα κι έλυσε το μυστήριο. Εξηγεί την απόφασή της: «Είναι ένα δώρο που θέλω να κάνω στον (μέλλοντα) σύζυγό μου. Φυσικά το ταξίδι μέχρι εδώ, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει στην ζωή μου. Πρέπει να σέβεστε τις παρθένες γι’ αυτό που περνάνε! Είναι πιο δύσκολο από την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκληρότερο από το ν’ αποφοιτήσω από το πανεπιστήμιο. Το να μείνω παρθένα πριν το γάμο είναι ό, τι πιο δύσκολο μου έχει συμβεί. Ταυτόχρονα και ό,τι πιο ωραίο».
Οι πειρασμοί πολλοί, αλλά πάντοτε κρατά χαρακτήρα: «Μπήκα στον πειρασμό να υποπέσω ουκ ολίγες φορές. Μερικοί άντρες προσπάθησαν να με δελεάσουν λέγοντάς μου πως αν κάναμε μαζί σεξ, θα με βοηθούσε στις επιδόσεις μου στα σπριντ (γέλια). Τους απάντησα: «Θέλω πάρα πολύ να κερδίσω ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά δεν πρόκειται να θυσιάσω την παρθενιά μου για εκείνο. Εκτός κι αν με παντρευτείς»».
Η Jones, βρίσκει παρηγοριά στο στενό της οικογενειακό περιβάλλον. Με τα πρώτα της χρήματα από τις διαφημιστικές συμφωνίες αγόρασε ένα μεγάλο σπίτι στο Μπάτον Ρουζ της Λουϊζιάνα. Εκεί βρίσκονται συνέχεια ημητέρα της, η αδερφή της Angie, που είναι και η μάνατζέρ της, αλλά και ο αδερφός της James. Ο τελευταίος είναι σεφ και αναλαμβάνει πάντοτε να μαγειρεύει για την πολυμελή οικογένεια, η οποία περιλαμβάνει και τα πέντε ανίψια της.
Αυτός που δεν είναι ποτέ εκεί είναι ο πατέρας της, James,. Αποφυλακίστηκε προσφάτως και ζει στην Αϊόβα, χωρίς να έχει πολλά πολλά με την 29χρονη αθλήτρια. Συναντιούνται μία φορά το χρόνο και οι σχέσεις τους παραμένουν τυπικές.
Στο μεταξύ η Jones προπονείται στο Μπάτον Ρουζ, στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου LSU, πιο σκληρά από ποτέ, στα κουλουάρ, στην αίθουσα με τα βάρη και την πισίνα. Προετοιμάζεται για τα US Trials, που θα γίνουν στο Ορεγκον στις 28 Ιουνίου. Η μοναδική της επιθυμία είναι να πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το χρυσό μετάλλιο που έχασε πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο: «Το θέλω πάρα πολύ. Θέλω όταν μπαίνω σ’ ένα κατάστημα κι έρχεται ο κόσμος να μου μιλήσει να μην μου λέει: «δεν είσαι εκείνη η κοπέλα που έπεσε και δεν πήρε το χρυσό;», αλλά: «είσαι εκείνη η κοπέλα που αποτέλεσε έμπνευση για μένα, επειδή δεν τον έβαλε κάτω όταν έπεσε. Πολέμησε και ξανασηκώθηκε»».

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: