Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Το πορνό σου μπλοκάρει τον εγκέφαλο


Το πορνό σου μπλοκάρει τον εγκέφαλο

Μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να μην τυφλώνει αλλά μια νέα έρευνα δείχνει ότι η παρακολούθηση πορνό ενδέχεται να μπλοκάρει ένα τμήμα του εγκεφάλου.


Συγκεκριμένα μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Groningen της Ολλανδίας έφτασε στο συμπέρασμα ότι η παρακολούθηση πορνό «μπλοκάρει» το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα οπτικά ερεθίσματα.


Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ετερόφυλες γυναίκες που βρίσκονταν λίγο πριν την εμμηνόπαυση.
Οι 12 γυναίκες χρησιμοποιούσαν ορμονική αγωγή για να εξομαλύνουν τις σεξουαλικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
Οι ερευνητές έδειξαν στις γυναίκες 3 διαφορετικά βίντεο, ένα ντοκιμαντέρ από τη θαλάσσια ζωή στην Καραϊβική και 2 σκηνές πορνό φιλικές προς τις γυναίκες, η μία με ερωτικά παιχνίδια και η άλλη με εικόνες στοματικού σεξ και διείσδυσης.
Το αποτέλεσμα από τη μελέτη των επιστημόνων έδειξε ότι όσο περισσότερο hardcore έβλεπαν οι γυναίκες τόσο τα οπτικά ερεθίσματα μειώνονταν καθώς ο εγκέφαλος επικεντρωνόταν στην σεξουαλική διέγερση και όχι στην οπτική επεξεργασία του αντικειμένου.
Αυτό δείχνει ότι ο εγκέφαλος μειώνει τα αισθητήρια από συγκεκριμένη ερεθίσματα προκειμένου να προστατέψει τη λειτουργία και να μην "μπλοκάρει".
Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι αρνητικά για όσους παρακολουθούν πορνό όμως δίνουν εξηγήσεις για τη λειτουργία του εγκεφάλου και φυσικά ενδέχεται να διευκολύνουν την επίλυση προβλημάτων στητικής δυσλειτουργίας.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: