Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

"Θέλω να πεθάνω κάνοντας σεξ..."


Ο 82χρονος Ρολφ Εντεν προσφέρει 250.000 ευρώ στη γυναίκα στα χέρια της οποίας θα πεθάνει κάνοντας σεξ.
Οταν ήταν 77 ετών έκανε μήνυση για διακρίσεις λόγω ηλικίας σε μια 19χρονη που είχε αρνηθεί να κάνει σεξ μαζί του. «Μου είπε ότι είμαι πολύ μεγάλος για εκείνη. Κι εγώ την πήγα στο δικαστήριο προστατεύοντας τα ίσα δικαιώματα», λέει γελώντας. Αργότερα απέσυρε τη μήνυση. «Ηταν μια πλάκα», λέει ο Εντεν που έχει επτά παιδιά από επτά διαφορετικές γυναίκες, πέντε εγγόνια και ένα δισέγγονο. Ο αειθαλής Ρολφ κάνει τα πάντα για να παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όπως ήταν επί πολλές δεκαετίες ως ιμπρεσάριος καμπαρέ και πλεϊμπόι στο Δυτικό Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου.

Μπορεί το παρατσούκλι του να είναι «Χιου Χέφνερ της Γερμανίας», ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ όμως για εκείνον αποκάλυψε ότι στο παρελθόν έφυγε διωγμένος από τους Ναζί από το Βερολίνο και υπήρξε στρατιώτης στο Ισραήλ. Το κοντράστ ήταν έντονο. Ο Εντεν είναι από τους πιο περιζήτητους προσκεκλημένους στα τηλεοπτικά τοκ σόου λόγω των προκλητικών του δηλώσεων. Αλλά και οι ταμπλόιντ εφημερίδες λατρεύουν τον ηλικιωμένο με τα πλατινέ μακριά μαλλιά και το βαθύ μαύρισμα που ποζάρει μπροστά στην ανοιχτή Ρολς Ρόις του και είναι διατεθειμένος να πει τα πάντα για λίγη δημοσιότητα, όπως δημοσιεύουν TA NEA.


Σε μια μητρόπολη γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή ο Εντεν ήταν από τους πρώτους που συνέβαλαν στη φήμη της, πείθοντας ακόμη και τους Rolling Stones να εμφανιστούν στα μαγαζιά του. Εχει παίξει σε ταινίες δίπλα στον Τζον Χιούστον, την Ανίτα Εκμπεργκ και τον Κλάους Κίνσκι. «Δεν με νοιάζει τι λένε για μένα», παρατηρεί. «Το σημαντικό είναι να μιλάνε για μένα». Ομως το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «The Big Eden» που προτάθηκε την περασμένη εβδομάδα για τα γερμανικά κινηματογραφικά βραβεία, έκανε τους πάντες να τον δουν πολύ πιο σοβαρά. Η ταινία περιγράφει πως ο Εντεν εγκατέλειψε μικρός με την οικογένειά του τη Γερμανία μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και εγκαταστάθηκαν στη Χάιφα του Ισραήλ. Ως νέος πήρε μέρος υπό τις διαταγές του Γιτζάκ Ράμπιν στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1948. 

Αυτήν την πλευρά του ο Εντεν δεν θέλει καθόλου να την τονίζει, λέει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Πέτερ Ντόρφλερ. «Αρνείται οτιδήποτε δεν είναι χαρούμενο, χαλαρό και διασκεδαστικό και δεν μιλά ποτέ για τον πόλεμο και τα δεινά του». Αυτή η αποστροφή, όχι μόνο προς τον πόλεμο αλλά και σε ό,τι θλιβερό, συμπεριλαμβανομένων κηδειών και νοσοκομείων, φαίνεται ξεκάθαρα σε μια σκηνή της ταινίας. Ο Γιόραμ Κανιούκ, ο γνωστός ισραηλινός συγγραφέας και φίλος του Εντεν, περιγράφει πως τον είχε πάρει τηλέφωνο για να του πει ότι πάσχει από καρκίνο. «Μη μου μιλάς γι' αυτά», του απάντησε ο Εντεν. «Και δύο ημέρες μετά μου έστειλε πολλά λεφτά, που τελικά μου έσωσαν τη ζωή».

Η φιλοσοφία του 82χρονου μπον βιβέρ είναι η διαρκής αισιοδοξία. Ενας από τους πιθανούς τίτλους για την αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο είναι «Τα πάντα χαρούμενα πάντα». Κι όμως η ζωή του δεν ήταν πάντα έτσι. Ο πατέρας του που είχε εργοστάσιο στο Βερολίνο κατέληξε να δουλεύει ταξιτζής στο Ισραήλ. Ο Ρολφ που παίζει σαξόφωνο, ντραμς, πιάνο και ακορντεόν παράτησε το σχολείο στα 14 και δούλευε σαν μουσικός. Μια μαυρόασπρη φωτογραφία του καιρού εκείνου τον δείχνει να παίζει ακορντεόν καθισμένος πάνω σ' έναν γάιδαρο, ενώ ένας ηλικιωμένος δίπλα του κρατά μια ταμπέλα που διαφημίζει κάποιο κλαμπ. Ο Εντεν ζούσε στο Παρίσι το 1956 όταν διάβασε ότι οι εξόριστοι που επέστρεφαν στο Βερολίνο θα έπαιρναν 6.000 μάρκα (περίπου 12.000 σημερινά δολάρια). Την επομένη μπήκε σε τρένο με σκοπό να πάει στο Βερολίνο, να πάρει τα χρήματα και να επιστρέψει στη Γαλλία. 



Ομως το Βερολίνο τον μάγεψε και αποφάσισε να μείνει. Ξεκίνησε το Eden Saloon και μετά την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου το 1961 έφτιαξε και δεύτερο, το New Eden. Τα κλαμπ του είχαν νούμερα από τσίρκο και στριπτίζ. Οπως λέει έφερε στο Βερολίνο την πρώτη τόπλες DJ και τον πρώτο τραβεστί στρίπερ. Τώρα το σπίτι του είναι ένα μνημείο στον εαυτό του: πορτρέτα του από θαυμαστές του, κολάζ φωτογραφιών του, μια κολόνια με το όνομά του και μια σαμπάνια με το όνομά του. Ο Γερμανός Δον Ζουάν αρνείται να το βάλει κάτω, μέχρι την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα των "Νέων".

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: