Νοστιμότατη συνταγή για τις μέρες της Σαρακοστής !
Υλικά:
μισό κιλό φάβα
ένα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μία κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
δύο σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
μισό φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (ή όσο χρειαστεί)
μία κούπα λάδι για το τηγάνισμα
και αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη φάβα μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τη στραγγίζουμε και τη κτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ.
Την αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγη
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: