Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πώς επηρεάζει την όρεξη η έλλειψη ύπνου


Η ικανοποιητική διάρκεια και ποιότητα του ύπνου σε πρώτο επίπεδο υποδηλώνει ενός βαθμού ψυχική ευημερία. Αντίθετα, σε καταστάσεις στέρησης ύπνου,
το φαγητό εύκολα μεταμορφώνεται σε όχημα ψυχικής ανακούφισης - από το άγχος, την πίεση, τον θυμό, την θλίψη, τον πόνο, την ανία…

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», έδειξε ότι η στέρηση του ύπνου αλλάζει τα επίπεδα των ορμονών στον εγκέφαλο που ρυθμίζουν την όρεξη, με αποτέλεσμα να αυξάνει το αίσθημα πείνας και την όρεξη για το φαγητό.

Στις ΗΠΑ, έρευνες έδειξαν ότι από το 1960 μέχρι σήμερα, η συνολική διάρκεια ύπνου του μέσου ενήλικα έχει μειωθεί κατά δύο ώρες, ενώ έχουν αυξηθεί ραγδαία τα κρούσματα παχυσαρκίας. Η μείωση ύπνου μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί έναν παράγοντα ευπάθειας στην παχυσαρκία.

Προσπαθήστε λοιπόν να δώσετε προτεραιότητα στην ικανοποιητική ποσότητα και ποιότητα ύπνου και παράλληλα προγραμματίστε την καθημερινή σας διατροφή ούτως ώστε να έχετε ένα δομημένο διατροφικό πλαίσιο, το οποίο θα σας αποτρέπει από το να παρεκκλίνετε όταν πιέζεστε από την δουλειά σας.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: