Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ποινή φυλάκισης για το έγκλημα αμιάντου στην Ιταλία – Πάνω από 2.200 νεκροί


Με την καταδίκη ενός Ελβετού μεγιστάνα, πρώην ιδιοκτήτη του ομίλου Eternit, και ενός Βέλγου βαρόνου, πρώην διευθυντή της θυγατρικής της Eternit στην Ιταλία,

 ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη για τον αμίαντο.

Το δικαστήριο του Τορίνο καταδίκασε τους κατηγορουμένους, Stephan Schidheiny και Jean-Louis de Cartier, σε ποινή φυλάκισης 16 ετών επειδή δεν έλαβαν μέτρα ασφαλείας στα εργοστάσια αμιάντου της εταιρείας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς, «χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από την έκθεση σε ίνες αμιάντου σε τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας της εταιρείας».

Εκτός αυτού, ίνες αμιάντου εξαπλώθηκαν σε πολλές περιοχές της βόρειας Ιταλίας μέσω των αεραγωγών στα εργοστάσια παραγωγής, αλλά και της εναπόθεσης αποβλήτων.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει 20 χρόνια κάθειρξη για τους δύο άνδρες που κατηγορούνταν για πρόκληση «συνεχόμενης υγειονομικής και περιβαλλοντικής καταστροφής».

Πάνω από 1.500 φίλοι και συγγενείς των θυμάτων παρακολούθησαν την τελευταία ημέρα της δίκης από γιγαντοοθόνες στο Τορίνο.

«Αυτή η δίκη θα μείνει στην ιστορία αλλά δεν θα φέρει τον πατέρα μου πίσω», δήλωσε ο Piero Ferraris που έχασε τον πατέρα του, ο οποίος δούλευε σε ένα από τα εργοστάσια της Eternit, από καρκίνο του πνεύμονα.


ΠΗΓΗ: econews.gr 
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: