Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Πώς μαγειρεύει η Gwyneth Paltrow το λαβράκι;



Άνθρωποι της μόδας αλλά και σταρ του χώρου της showbiz έδωσαν στην βρετανική Vogue τις αγαπημένες τους συνταγές και μίλησαν γι’ αυτές. Η Gwyneth Paltrow μοιράστηκε την αγαπημένη της συνταγή για ψητό λαβράκι.

«Είναι μία παλιά συνταγή για dinner parties- απλή, πεντανόστιμη και βασικά αλάνθαστη. Το ψάρι σερβίρεται στο τραπέζι ολόκληρο, γεμάτο γεύση. Μου αρέσει πολύ να το συνοδεύω με Salsa Verde (πράσινο dressing από λαχανικά και μυρωδικά), αλλά μπορείτε να το συνοδεύσετε με λάδι και λεμόνι», είπε η σταρ.

Λαβράκι στο φούρνο με μυρωδικά
Υλικά:
- 1 πολύ φρέσκο λαβράκι (ή οποιοδήποτε μεσαίου μεγέθους φρέσκο ψάρι), 900 τουλάχιστον γραμμαρίων, καθαρισμένο από λέπια και εντόσθια
- Εστραγκόν, βασιλικό, σχοινόπρασο και μαϊντανό
- Ένα λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- Δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Χοντρό θαλασσινό αλάτι
- Salsa Verde για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
- Χαράξτε, στην κάθε πλευρά του ψαριού, τέσσερις ή πέντε σχισμές, βάθους περίπου ενός εκατοστού. Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά, και γεμίστε την κάθε σχισμή με μία φέτα λεμονιού και λίγο από το μείγμα τους. Όσα από τα μυρωδικά ή τις φέτες λεμονιού περισσέψουν, βάλτε τα μέσα στην κοιλότητα του ψαριού.
- Τοποθετείστε το ψάρι μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Ραντίστε με το ελαιόλαδο, και βάλτε του αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 30- 40 λεπτά, έως ότου το ψάρι ψηθεί, διατηρώντας, όμως, την υγρασία του.
Πηγη


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: