Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τιμητική Χρυσή Αρκτος στη Μέριλ Στριπ στο Βερολίνο



Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου στη γερμανική πρωτεύουσα, θα τιμήσει τη σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιό Μέριλ Στριπ.
Η Μπερλινάλε θα απονείμει στη Στριπ μια τιμητική Χρυσή Αρκτο, ενώ θα φιλοξενήσει κι ένα αφιέρωμα με ταινίες - σταθμούς στην καριέρα της, ανάμεσά τους και το πολυσυζητημένο «The Iron Lady» της Φιλίντα Λόιντ που την έφερε και πάλι στο προσκήνιο (η ταινία θ' αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου).

Η Στριπ θα είναι παρούσα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας η ίδια τις ταινίες στις οποίες μεγαλούργησε. «Χαιρόμαστε αφάνταστα που μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε την τιμητική Χρυσή Αρκτο σε μια τόσο εκπληκτική καλλιτέχνιδα και σταρ διεθνούς βεληνεκούς. Η Μέριλ Στριπ είναι μια εξέχουσα, ευμετάβλητη ερμηνεύτρια που κινείται με άνεση μεταξύ των δραματικών και των κωμικών ρόλων,» δήλωσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου, Ντίτερ Κόσλικ.

Η Μέριλ Στριπ, πάντως, έχει επισκεφθεί το Φεστιβάλ Βερολίνου και αποσπάσει και βραβεία αρκετές φορές: το 1999 τιμήθηκε με την «Berlinale Camera», το 2003 μοιράστηκε, μαζί με την Τζούλιαν Μουρ και τη Νικόλ Κίντμαν, την Αργυρή Αρκτο για την ερμηνεία της στις «Ωρες», το 2006 συμμετείχε στο Φεστιβάλ με το «A Praire Home Companion» του Ρόμπερτ Ολτμαν.

Η τιμητική Χρυσή Αρκτος θ’ απονεμηθεί στη Μέριλ Στριπ στις 14 Φεβρουαρίου σε ειδική τελετή, ενώ θ’ ακολουθήσει η προβολή του «The Iron Lady», της ταινίας με την οποία η Στριπ, ενσαρκώνοντας τη Μάργκαρετ Θάτσερ, διεκδικεί φέτος ήδη της Χρυσή Σφαίρα γυναικείου ρόλου, ενδεχομένως κι ένα ακόμα Οσκαρ.

Στο πρόγραμμα προβολών ταινιών της Μέριλ Στριπ που διοργανώνει η Berlinale, περιλαμβάνονται τα φιλμ: «Κράμερ Εναντίον Κράμερ» του Ρόμπερτ Μπέντον (1979), «Η Εκλογή της Σόφι» του Αλαν Πάκουλα (1982), «Πέρα από την Αφρική» του Σίντνεϊ Πόλακ (1985), «Οι Γέφυρες του Μάντισον» του Κλιντ Ιστγουντ (1995), «A Prairie Home Companion» του Ρόμπερτ Ολτμαν (2006) κα το «The Iron Lady».
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: