Ξέρουμε καλά πως όλες βαριέστε να παρασκευάζετε σάλτσες μόνες σας, αλλά η χαρά και η ποιότητα της σπιτικής δεν συγκρίνεται με τίποτα. Εμείς σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή, ώστε να συνοδεύετε τα σαλατικά σας και να μην τρώτε άγευστη πρασινάδα μόνο.
Υλικά
1 κούπα του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 αυγό
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι μουστάρδα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο mixer όλα τα υλικά με εξαίρεση το λάδι, από το οποίο χρησιμοποιούμε μόνο το ¼.
2. Χτύπαμε σε μέτρια ταχύτητα και κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι κουταλιά κουταλιά και σταματάμε το χτύπημα μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Η μαγιονέζα είναι έτοιμη να συνοδεύσει τα καλύτερα φαγητά σας.
Πηγη
0 σχόλια: