Από την εκπομπή "Γεύσεις στη φύση"
Υλικά για 1 πακέτο (500 γραμ.) ζυμαρικά
1 πακέτο λιγκουίνι
500 γραμ. γαρίδες με κέλυφος και κεφάλι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
¼ φλιτζανιού λευκό κρασί
1 κουτ. του γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα
500 γραμ. γαρίδες με κέλυφος και κεφάλι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
¼ φλιτζανιού λευκό κρασί
1 κουτ. του γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα
Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τα κεφάλια τους για την σάλτσα. Βάλτε στην κατσαρόλα 3 – 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Σβήστε με το κρασί, αφήστε για 2-3 λεπτά και ρίξτε τις ντομάτες κονκασέ, το θυμάρι, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράστε την σάλτσα για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τα στην σάλτσα. Αφήστε τα να βράσουν για 2 λεπτά, ανακατέψτε με τον μαϊντανό, τον βασιλικό και τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρετε.
Σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τα στην σάλτσα. Αφήστε τα να βράσουν για 2 λεπτά, ανακατέψτε με τον μαϊντανό, τον βασιλικό και τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρετε.
Πηγή:
0 σχόλια: