Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Στα άδυτα του Amazon


Πώς κάνει (πραγματικά) το shipping!
Αν έχεις ποτέ διερωτηθεί πώς καταφέρνει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα να στέλνει τόσες χιλιάδες προϊόντα καθημερινά, μάθε το μυστικό... Είναι πραγματικά να απορείς πώς ένα online κατάστημα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις χιλιάδες παραγγελίες του, πόσο μάλλον τώρα τα Χριστούγεννα που η ζήτηση σε δώρα είναι υπερβολικά αυξημένη.

Τι κάνει λοιπόν; Προσλαμβάνει εποχιακούς εργάτες για τις γιγαντιαίες αποθήκες του και ξενοιάζει! Το προσωρινό αυτό εργατικό δυναμικό δουλεύει πυρετωδώς στις αποθήκες του online γίγαντα, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της αμερικανικής ερήμου, και ξελασπώνει το Amazon μια χαρά. Τους λένε «workampers», προφανώς συντόμευση του «work» και του «campers», αν και δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι workampers «μεταναστεύουν» στις αποθήκες, που γίνονται το σπίτι τους για τις ημέρες των αυξημένων παραγγελιών.

Ε ναι, μετά πάνε στο κανονικό τους σπίτι, εννοείται! Ο αριθμός τους ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες εργάτες και κατανέμονται στις 3 μεγάλες αποθήκες του Amazon στην Αμερική, κουβαλώντας στις πλάτες τους το 40% των κερδών του ηλεκτρονικού κολοσσού. Στη μοντέρνα ψηφιακή εποχή μας, τα δώρα δεν τα φέρνουν πλέον τα ξωτικά του Βόρειου Πόλου, αλλά μια στρατιά «απόμαχων» της ζωής στην έρημο της Utah...



Πηγή:delamagen.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: