Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

H κατανάλωση σόγιας μειώνει σημαντικά τη χοληστερίνη


H κατανάλωση σόγιας μειώνει σημαντικά τη χοληστερίνη

Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει την πολύτιμη συμβολή της σόγιας στη μείωση της χοληστερίνης.


Σύμφωνα με πρόσφατες μεταναλύσεις 43 κλινικών μελετών που διεξήχθησαν σε 3.000 άτομα, επιβεβαιώνεται ότι η κατανάλωση 1-2 μερίδων από τρόφιμα σόγιας καθημερινά μειώνει σημαντικά τη χοληστερόλη.

Επίσης, η ανάλυση από την ομάδα του καθηγητή Anderson επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον
15 γραμμαρίων/ημέρα πρωτεϊνών σόγιας (που περιέχονται σε 1-2 μερίδες τροφίμων σόγιας), για μία περίοδο 8 εβδομάδων, μειώνει τη χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλη (LDL) («κακή» χοληστερόλη) κατά 4.2% ως 5.2%.

Τέτοιες μειώσεις χοληστερόλης (LDL) υπολογίστηκαν ότι βοηθούν να μειωθεί ο κίνδυνος ενός ατόμου να εμφανίσει στεφανιαία νόσο κατά 10%.

Παράλληλα, επιπλέον μεταναλύσεις έδειξαν, πέραν της μείωσης στην κακή χοληστερόλη, επιπρόσθετες ευεργετικές ιδιότητες, όπως βελτίωση στα επίπεδα της καλής χοληστερόλης «HDL» και μείωση των τριγλυκεριδίων- ένας άλλος τύπος λίπους που συνδέθηκε με τις καρδιακές παθήσεις σε υπερβολικά επίπεδα.

Παρά την τεράστια διαφορά στην ποσότητα πρωτεΐνης σόγιας που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ των 43 μελετών (15-50gr), η μείωση χοληστερόλης ήταν παρόμοια, ανεξάρτητα από την ποσότητα πρωτεΐνης σόγιας που καταναλώθηκε.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλες οι πηγές πρωτεΐνης σόγιας μπορούν να φανούν αποτελεσματικές στη μείωση της χοληστερόλης – (π.χ. ολόκληροι καρποί σόγιας και γάλα σόγιας).

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: