Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ιταλία: Άρχισαν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης


Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, άρχισε, σήμερα, τις διαβουλεύσεις του με τα ιταλικά κόμματα. Το πρωί συναντήθηκε με τις αντιπροσωπείες των μικρότερων,
τοπικών, κομμάτων ενώ το απόγευμα θα συνομιλήσει με τους εκπροσώπους της "Ιταλίας των Αξιών" του Αντόνιο Ντι Πιέτρο, με εκείνους της Λέγκα του Βορρά και μ' αυτούς του κεντρώου "Τρίτου Πόλου".

Αύριο το πρωί, οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν με τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, το κεντροαριστερό "Δημοκρατικό Κόμμα" και τον μπερλουσκονικό "Λαό της Ελευθερίας" και το απόγευμα έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο πρόεδρος της βουλής Τζανφράνκο Φίνι, δήλωσε προς ότι προβλέπει πως η κυβέρνηση θα έχει λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου μέχρι την Παρασκευή. "Ο Μόντι πρέπει να λύσει και προβλήματα πολιτικού χαρακτήρα, το θέμα δεν είναι μόνο η λίστα των υπουργών, αυτή είναι το απλούστερο απ' όσα πρέπει να γίνουν", τόνισε ο Φίνι. Πρόσθεσε, επίσης ότι "ο εντολοδόχος πρωθυπουργός θέλει να έχει επαφές και με τους κοινωνικούς εταίρους, κάτι που είναι, οπωσδήποτε, θετικό".

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Μόντι επιθυμεί να συμπεριλάβει στα πρώτα μέτρα άμεσης εφαρμογής, την επιβολή συνολικού φόρου επί των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας, την επαναφορά του φόρου ακινήτων (που είχε καταργήσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι) και την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας.

Σήμερα ο ιταλικός Τύπος εκθειάζει την επιλογή του Μόντι σχολιάζοντας ότι αντιπροσωπεύει "μια άλλη Ιταλία" και "την σοβαρότητα" σε σχέση με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

"Οι τόνοι και η επισημότητα" που επικράτησαν στην διάρκεια του διορισμού του Μόντι στο προεδρικό μέγαρο "δείχνουν μια αλλαγή εποχής και όχι μόνο στην κυβέρνηση: τέλος τα χαμόγελα, μεγάλη ανησυχία, αλλά και η πεποίθηση ότι η Ιταλία μπορεί να βγεί από την κρίση", υπογραμμίζει η εφημερίδα La Reppublica.

Η εφημερίδα της οικογένειας Μπερλουσκόνι, Il Giornale, γράφει από την πλευρά της ότι "δεν έχει έρθει το τέλος" για τον Καβαλιέρε και περιγράφει τον νέο πρωθυπουργό ως ένα απλό λογιστή.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: